sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Gluteeniton puolukkamoussekakku





Se mikä tekee tästä kakusta ihanan moussemaisen on mieto pehmoinen maitorahka. 
Rahkoissa ja niiden koostumuksessa/maussa on suuriakin eroja. 
Tämä irtopohjavuokani johon tein kakun on 24 senttiä halkaisijaltaan.
Jos et omista kahta eri kokoista vuokaa voit tehdä sen myös isompaan vuokaan jolloin kakusta tulee hiukan matalampi. 

 
Ohje:

160 g gluteenittomia digistive keksejä (muutkin keksit toki käyvät)
40 g voisulaa

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuuan pohjalle sopivan kokoinen pala.
Laita keksit ja voisula monitoimikoneeseen.
Käytä konetta niin kauan kunnes seos on murumaisen tasaista.
Taputtele seos taiseksi kerrokseksi leivinpaperin päälle irtopohja vuokaan ja laita se jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.

Täyte:

6 liivatelehteä
1 dl paseerattua puolukkasurvosta 
4 dl kuohukermaa
500 g pirkka vähälaktoosista mietoa maitorahkaa
1 dl sokeria
4 tl vanilliinisokeria
3 rkl sitruunanmehua

Puolukkahyytelö:

3 liivatelehteä
2 rkl sitruunanmehua
2 dl paseerattua puolukkaa
2 rkl sokeria


Pane täytettä varten liivatteet pehmenemään kylmään veteen noin 10 minuutiksi.
Vaahdota kerma, lisää rahka, paseerattu puolukkasurvos, sokeri ja vanilliinisokeri.
Kuumenna sitruunanmehu ja liuota siihen vedestä puristetut liivatteet.
Kaada seos rahkaseoksen joukkoon hyvin koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä kylmässä yön yli.
Liota puolukkahyytelöä varten liivatteita kylmässä vedessä noin 10 min.
Survo puolukat tai sekoita ne sauvasekoittimella ihan hienoksi. (tähän käy myös pakastepuolukat)
Paseeraa puolukkasurvos tiheän siivilän läpi.
Lisää paseerattuun puolukkaseokseen joukkoon sokeri.
Liuota vedestä puristetut liivatteet kuumaan sitruunanmehuun.
Kaada seos paseeratun puolukkaseoksen joukkoon ja sekoita hyvin.
Levitä puolukkaseos hyytyneen kakun pinnalle.
Anna hyytyä kylmässä noin 2-3 tuntia.
Irrota kakku vuoasta ohuella lastalla reunoista auttaen.
Siirrä tarjoiluvadille ja koristele se esimerkiksi pursotetulla kermavaahdolla ja puolukoilla tai marsipaanista tehdyillä ruusuilla.




Vuokani on 24 senttiä halkaisijaltaan.





























2 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvälle tuota on kokeiltava ja karpalokakku voisi olla myös huippua! Kiitos hyvästä ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirpa sydäntä lämmittävästä kommentista! ♥ Tämä kakku on suussa sulavan hyvää! ;) Tähän kakkuun käy karpalot, punaviinimarjat ym. oikein hyvin! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...