tiistai 1. marraskuuta 2016

Gluteenittomat Kuitupitoiset Sämpylät







Yhdessä paketissa on 7 dl kuitupitoista jauhoseosta.
Tästä taikinasta tulee 9 kpl reilun kokoisia muhkeita sämpylöitä.

Ohje:

4 1/2 dl kädenlämpöistä vettä
30 g tuoretta hiivaa
3/4 tl suolaa
1 tl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
400 g eli 7 dl semperin gluteenitonta kuitupitoista jauhoseosta
2 rkl pullomargariinia

Murenna hiiva taikina kulhoon ja lisää kädenlämpöinen vesi joukkoon.
Anna hiivan liueta.
Lisää suola, sokeri, kaurahiutaleet ja sekoita hyvin.
Lisää vähitellen jauhoja koko ajan sekoittaen ja lopuksi vaivaten taikinaa joko yleiskoneella tai sähkövatkainten taikinakoukuilla 3-4 min.
Ota taikinasta ruokalusikalla taikina kasoja leivinpaperoidulle pellille ja muotoile ne halutessasi jauhotetuin tai kostutetuin käsin pyöreiksi tai soikeiksi sämpylöiksi.
Kohota huoneenlämmössä leivinliinan alla 15-20 min. 
Paista 225 asteisessa uunin lämmössä 20 min. 



































 

2 kommenttia:

  1. Jos taikinaan lisää porkkaraastetta, pitääkö jotain muuta vähentää tai lisätä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentistasi! ♡ Jos lisäät porkkanaraastetta niin sehän antaa mehevyyttä sämpylöihin ja kosteutta eli korkeintaan jauhoja voi hivenen vähentää jos sitäkään tarvitsee kun taikina on muutenkin jo todella pehmoista! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...