Tämä ohje on todella vanha sillä kun olin lapsi niin äiti leipoi aika usein pannupullaa ja se oli meistä lapsista tosi hyvää. 💖
Taikinan pitää olla löysähköä eli hyvin pehmoista että pannupullasta tulee hyvää ja kuohkeaa!
Taikinan pitää olla löysähköä eli hyvin pehmoista että pannupullasta tulee hyvää ja kuohkeaa!
Minusta pannupullan tekeminen on helpompaa kuin pikapullien teko.
Pannupullan tekemiseen meni noin pikkasen yli tunti yhteensä kohotuksen ja paiston kera eli todella nopeaa, helppoa ja maukasta pullaa saa tällä ohjeella! 😋
(16 palaa)
Ohje:
2,5 dl maitoa tai vettä (37 asteista.)
25 g tuoretta hiivaa (tai 1 ps. kuivahiivaa, mutta muistakaa nesteen lämpötilan tulee olla silloin +42 asteista)
1 muna
Pannupullan tekemiseen meni noin pikkasen yli tunti yhteensä kohotuksen ja paiston kera eli todella nopeaa, helppoa ja maukasta pullaa saa tällä ohjeella! 😋
(16 palaa)
Ohje:
2,5 dl maitoa tai vettä (37 asteista.)
25 g tuoretta hiivaa (tai 1 ps. kuivahiivaa, mutta muistakaa nesteen lämpötilan tulee olla silloin +42 asteista)
1 muna
3/4 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl kardemummaa
6 1/2 dl semperin fin mixin vaaleaa jauhoseosta
75 g sulatettua voita
Päälle: 30 g sulatettu voisulaa, kanelia ja sokeria.
Murenna hiiva kädenlämpoiseen maitoon tai veteen ja anna sen liuota.
Sekoita joukkoon munat, sokeri, suola ja kardemumma.
Lisää jauhoista 5 dl ensin vähitellen koko ajan vispilällä sekoittaen ettei tule jauhopaakkuja, sen jälkeen voisula ja loput jauhot esim. puuhaarukalla hyvin sekoittaen. (Tätä taikinaa ei tarvitse vaivata.)
Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja anna kohota kuuman vesihöyryn päällä tai huoneen lämmössä leivinliinan alla noin. 20 min.
Sulata voi ja voitele kohonneen taikinan pinta voisulalla ja lopuksi sirottele päälle kanelia ja sokeria.
Kypsennä 225 asteiseesa uunin lämmössä noin 15 min.
Vinkki: Taikinan päälle voi sirotella mantelilastuja, raesokeria, tehdä toscakuorrute, laittaa marjoja tai erilaisia hilloja.
1 tl suolaa
1 tl kardemummaa
6 1/2 dl semperin fin mixin vaaleaa jauhoseosta
75 g sulatettua voita
Päälle: 30 g sulatettu voisulaa, kanelia ja sokeria.
Murenna hiiva kädenlämpoiseen maitoon tai veteen ja anna sen liuota.
Sekoita joukkoon munat, sokeri, suola ja kardemumma.
Lisää jauhoista 5 dl ensin vähitellen koko ajan vispilällä sekoittaen ettei tule jauhopaakkuja, sen jälkeen voisula ja loput jauhot esim. puuhaarukalla hyvin sekoittaen. (Tätä taikinaa ei tarvitse vaivata.)
Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja anna kohota kuuman vesihöyryn päällä tai huoneen lämmössä leivinliinan alla noin. 20 min.
Sulata voi ja voitele kohonneen taikinan pinta voisulalla ja lopuksi sirottele päälle kanelia ja sokeria.
Kypsennä 225 asteiseesa uunin lämmössä noin 15 min.
Vinkki: Taikinan päälle voi sirotella mantelilastuja, raesokeria, tehdä toscakuorrute, laittaa marjoja tai erilaisia hilloja.
Kaikki ohjeesi maan mainioita, tätäkin pakko taas kokeilla :) kunnon pulla on se jota eniten kaipaan
VastaaPoistaKiitos sydäntä lämmittävästä kommentistasi! ♡ Tässä on kunnon pullaa mutta huomattavasti helpommalla reseptillä ja tähän pohjaan voit tehdä vaikka mustikkapiirakkaa. :) Ps. Mä olen kanssa ihan kamala pullahiiri. :D
PoistaOnnistuisikohan kuivahiivalla? Sitä kun on kaapissa. Vaikuttaa kyllä kokeilunarvoiselta reseptiltä, kun pullaa on ikävä.
VastaaPoistaHei Tiina ja kiitti kommentistasi! ♡ Onnistuu oikein hyvin ja lisäsin juuri blogiini sen kuivahiiva määrän ja nesteen lämpötilan. :) Helposti hyvää pullaa saat tuolla reseptillä. ;)
PoistaMun on kyllä pakko kokeilla, nam.
VastaaPoistaKiitos kommentistasi Riikkaliisa ja eikun kokeilemaan vaan! ♡
PoistaKiitos reseptistä :) Tein sitä juurikin ja kuivahiivalla. Onnistui hyvin...ja nyt kotona on ihana pullan tuoksu. Olin vallan unohtanut koko pannupullan. Lapsuudessani on sitä tehty. Sulla on niin hyvät reseptit että tuhannesti kiitos 😀
VastaaPoistaT. Kirsi
Oleppa hyvä Kirsi ja kiitos sydäntä lämmittävistä kommenteista! ♡ Lapsenahan sitä minäkin opin syömään! ;)
Poista