(Tästä taikinamäärästä tulee 21 kpl reissareita)
Ohje:
1 l reilusti kädenlämpöistä vettä (+ 42 asteista)
2 tl suolaa
1 pkt eli 5 dl vuohelan herkun farinan täysjyväleipäjauhoseosta
7 dl vuohelan herkun farinan tummaa leipäjauhoseosta (1 pkt sisältää 4 dl leipäjauhoseosta)
2 ps kuivahiivaa
Sekoita kuivahiivat jauhoseoksien joukkoon.
Mittaa + 42 asteinen vesi leivontakulhoon.
Lisää suola ja jauhoseos vähitellen koko ajan hyvin sekoittaen taikinaa.
Vaivaa taikina esim. sähkövatkainten taikinakoukuilla tai yleiskoneella noin. 4 min.
Nostele ruokalusikoiden avulla pellille reilunkokoisia taikina kasoja ja taputtele ne jauhotetuin käsin tai jauhotetulla lusikan pohjalla leipäsiksi.
Pistele haarukalla pinnat ja kohota lämpöisessä paikassa leivinliinan alla noin. 30 min.
Paista 250 asteisessa uunin lämmössä noin. 20 min.
Ohje:
1 l reilusti kädenlämpöistä vettä (+ 42 asteista)
2 tl suolaa
1 pkt eli 5 dl vuohelan herkun farinan täysjyväleipäjauhoseosta
7 dl vuohelan herkun farinan tummaa leipäjauhoseosta (1 pkt sisältää 4 dl leipäjauhoseosta)
2 ps kuivahiivaa
Sekoita kuivahiivat jauhoseoksien joukkoon.
Mittaa + 42 asteinen vesi leivontakulhoon.
Lisää suola ja jauhoseos vähitellen koko ajan hyvin sekoittaen taikinaa.
Vaivaa taikina esim. sähkövatkainten taikinakoukuilla tai yleiskoneella noin. 4 min.
Nostele ruokalusikoiden avulla pellille reilunkokoisia taikina kasoja ja taputtele ne jauhotetuin käsin tai jauhotetulla lusikan pohjalla leipäsiksi.
Pistele haarukalla pinnat ja kohota lämpöisessä paikassa leivinliinan alla noin. 30 min.
Paista 250 asteisessa uunin lämmössä noin. 20 min.
Jäähdytä ja halkaise ne halutessasi ennen pakastamista.
Nämä reissarit ovat makunsa ja rakenteensa ansiosta niin pehmoisia ja hyviä että vielä seuraavana päivänäkin ne ovat kuin juuri uunista otetut eli eivät kuivu eivätkä kovetu.
Itse eilen sanoin ystäville että jos tästä leivän maku vielä paranee niin silloin leipä on jo pilalla, sillä oikessti nämä Reissarit ovat ihan mielettömän hyviä ja nopeasti leivottavia! ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti