sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Gluteenittomat Hapanpuikulat






Moilas Gluten-Freeltä tuli keväällä markkinoille gluteeniton Hapanleipäjauhoseos joka sisältää jo valmiiksi kuivatun taikinajuuren, suolan ja psylliumin. 
Tästä jauhoseoksesta saa nopeasti erittäin maukasta hapanleipää ja tätä jauhoseosta myyvät Prismat.





Tästä taikinamäärästä tulee 11 kpl Hapanpuikuloita.

Ohje: 

25 g tuoretta hiivaa
5 1/2 dl kädenlämpöistä vettä 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää jauhoseosta pikkuhiljaa ensin 4 dl koko ajan vispillä sekoittaen ettei tule taikinapaakkuja ja loput jauhoseoksesta vaivaten taikinaa joko sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneella noin kaksi minuuttia.
Taikina saa olla pehmoista.
Laita toiseen kulhoon jauhoseosta reilu desilitra.
Ota reilu ruokalusikallinen taikinaa jauhoseokseen ja pyöräytä se siinä.
Leivo jauhotetuissa kämmenpohjissa soikeita puikuluita ja laita ne leivinpaperoidulle pellille kohoamaan kuuman vesihöyryn päälle tai kohota huoneenlämmössä leivinliinan alla noin 20-30 minuuttia.
Pistele kohonneiden puikuloiden pinnat haarukalla ja paista 250 asteisessa uunin lämpötilassa noin 20 min. kunnes puikulat ovat kypsiä.
Jos pakastat osan puikuloista voit ne halutessasi halkaista valmiiksi ennen pakastamista.
Näin ne on helppo sulattaa huoneenlämmössä, mikrossa tai laittaa vaikka jäisenä suoraan leivänpaahtimeen paahtumaan.


Yhdessä paketissa hapanleipäjauhoseosta on tasan 8 dl. 






























2 kommenttia:

  1. Heippa!
    Kuinka paksuiksi leivot leivät?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Tiina ja kiitos kommentistasi! ♡ Noin puolitoista senttisiä kun valmiina olivat sen kaksi senttiä paksuja ja ne oli helppoja halkaista sahateräveitsellä kahtia. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...