torstai 31. elokuuta 2017

Gluteeniton Lihariisipiirakka






Gluteeniton Rahkavoitaikina


250g voita tai margariinia
250g rahkaa
1 tl leivinjauhetta


Voiteluun: kananmuna

Sekoita rahka pehmeän voin tai margariinin joukkoon.
Lisää jauhoseos, johon on sekoitettu leivinjauhe.
Sekoita taikina tasaiseksi.
Anna taikinan kovettua viileässä sen aikaa kun teet täytteet valmiiksi.

Täyte:

noin 5 dl valmiiksi keitettyä puuro riisiä
400 g naudan jauhelihaa
1 isohko sipuli hienonnettuna
1/4 tl pippurisekoitusta
1/4 tl paprikajauhetta
puolikas lihaliemikuutio
(suolaa)

Paista pannulla jauheliha ja sipuli kypsäksi.
Lisää joukkoon lihaliemi ja mausteet.
Lisää riisi maustetun jauhelihan joukkoon.
Sekoita hyvin ja maista että täyte on hyvän makuista.
Lisää tarvittaessa suolaa.

Ota taikina viileästä ja kaaviloi se jauhotetulla leivinalustalla tai suoraan leivinpaperin päällä leivinpaperin kokoiseksi levyksi.
Laita levyn toisella puolelle täyte ja tasoita se.
Voitele kananmunalla levyn reunat.
Taita levyn toinen puoli kanneksi ja nipisteli reunat yhteen esim. jauhotetuin sormin tai käännä ne levyn alle.
Vatkaa kananmunan rakenne rikki ja lisää kylmää vettä noin 1 tl niin se on huomattavasti helpompi sivellä leivonnaisten pinnalle.
Voitele piirakan pinta, istele haarukalla ja paista 225 asteisessa uunissa noin 20-30 min.


Tästä taikina määrästä tulee puoli pellillistä lihariisipiirakka ja jos teet pellillisen tee taikina kaksinkertaisena.
Tee täytteet myös kaksinkertaisena jos leivot pellillisen tätä lihariisipiirakkaa.
Smasta taikinasta saat myös kätevästi niin suolaisia kuin makeitakin piirakoita, torttuja ja pastejoita. 





























14 kommenttia:

  1. Ai hitsi että näyttää hyvältä! NAMS! Taidan kokeilla pienin muutoksin (lapsuudessa meillä laitettiin keitettyä kananmunaa myös täytteeseen)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Tiia ja kiitti kommentistasi! ♡ Resepti on tehty niin että täytteet voi muokata mieleiseksi. Itse ajattelin sitä kananmunan laittoa myös tai savulohta täytteeksi.

      Poista
  2. Mitähän tein väärin?? Sain kaulittua, mutta, mutta en saanut taitettua kantta päälle, repeili ja oli tosi haastavaa. Nyt on uunissa, saa nähdä mikä möhkäle sieltä ulos tulee :) Tarttui leivinpaperiin kiinni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiittos Liisa kommentistasi! ♡ Oliko taikina sellaista pehmoista ettei liian kylmää ja kankeaa? Kuten kuvista näkee niin jauhotin ensin leivinpaperin jonka päällä kaulitsin taikinalevyn joka oli pehmoista ja silloin kun käänsin kannen päälle tein sen levinpaperin avulla niin ei repeillyt yhtään. :) Hyvä siitä on tullut ja maku on se tärkein! ;)

      Poista
  3. Tuleeko täytteeseen puuroa eikä irtonaista riisiä? Keitätkö sen maitoon vai veteen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi ja kiitti kommentistasi! ♡ Täytteeseen keiteteään puuroriisistä riisiä esim. Risella riisiä runsaassa vedessä. Silloin kun se on kypsää niin se on kuin riisipuuroa joka on keitetty veteen. Mä lasken sen keitinveden lävikön läpi pois ennen kuin maustan seoksen.

      Poista
  4. Hyvää oli mutta kauhean rasvaista. Onnistuukohan jos puolittaa rasvamäärän?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Helena ja kiitos kommentistasi! ♡ Mitenhän siitä on tullut rasvaista kun itsellä se ei koskaan ole rasvaista hmmm... Rasvaa voi toki hieman vähemmän laittaa mut sit täytyy vähentää myös jauhojen määrää ettei tuu liian kovaa taikinaa. ;)

      Poista
  5. Olenkohan laittanu sitten liikaa...pitää vielä joku kerta koittaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä äläkä anna periksi vielä! ;) Varmasti onnistut vielä!

      Poista
  6. Ai jai! kun näyttää hyvältä!��Kaupossa kilopiirakoilla hirveä hinta ja kotona tehty aina parempaa!��Pakko kokeilla heti kun saa aineet hankittua!��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! ♡ Kyllä se itse leivottu lihapiirakka on aina ihan parasta! :)

      Poista
  7. Hei. Miksi 5dl jauhoja? Normaali jauhoja ohjeessa 4dl jauhoja, niin miksi 5dl jauhoja, vaikka sama määrä voita ja rahkaa kuin normaali jauho ohjeessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Eija! ♡ Sen takia 5 dl gluteenittomia jauhoja koska tässä reseptissä ei mene yks yhteen vehnäjauhot ja gluteenittomat.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...