maanantai 21. elokuuta 2017

Gluteeniton Mustikkapiirakka




Ohje:

3 dl maitoa tai riisimaitoa
25 g tuoretta hiivaa
1 tl psylliumia
1 muna
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl kardemummaa
1 dl pehmeää voita tai voisulaa

Täyte: reilu 1 l mustikoita, 1/2 dl sokeria ja 2 tl gluteenitonta perunajauhoa (Sekoita sokeri ja perunajauhot mustikoiden sekaan)

Voiteluun: vatkattu muna jossa on tilkka vettä.  (levittyy helpommin)


Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää psyllium joukkoon.
Anna psylliumin turvota noin. 5 minuuttia. 
Lisää muna, sokeri, suola, kardemumma ja 5 dl jauhoseosta. 
Sekoita tasaiseksi.
Alusta loput jauhoseoksesta ja voisula taikinaan käsin tai sähkövatkainten taikinakoukuilla noin. 2 minuuttia. 
Ota taikinasta 3/4 ja kauli se jauhotetulla leivinalustalla uunipellin kokoiseksi levyksi (tai leivinpaperin päällä.)
Nosta levy pellille leivinpaperille. 
Peitä leivinliinalla ja kohota kuuman vesihöyryn päällä tai huonenlämmössä 20-30 minuuttia.
Lisää kohonneelle pohjalle sokeroidut mustikat. (Jos käytät pakastemustikoita, sekoita jäisiin marjoihin 1/2 dl perunajauhoja). 
Kauli loppu taikina ohueksi levyksi. 
Voitele levy kananmunalla ja leikkaa kapeiksi koristenauhoiksi. 
Tee nauhoista ristikko mustikkapiirakan päälle.
Paista mustikkapiirakkaa 220 asteessa n. 20 min. 
Ripota sokeria kypsän piirakan pinnalle.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...