tiistai 3. syyskuuta 2019

Gluteenittomat Sämpylät




Tästä taikina määrästä tulee noin. 19 kpl sämpylöitä.

Ohje: 

1 l  +42 asteista vettä
2 tl suolaa
2 ps kuivahiivaa
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita tai tattarihiutaleita


Sekoita kuivahiivat kaurahiutaleiden joukkoon. 
Mittaa + 42 asteinen vesi leivontakulhoon.
Lisää suola, kaurahiutaleet ja vaaleata jauhoseosta vähitellen koko ajan sekoittaen taikinaa.
Vaivaa lopuksi taikina yleiskoneen taikinakoukulla tai käsin noin. 5 min.
Taikina saa olla pehmoista koska silloin siitä saa pehmoiset ja huokoiset sämpylät.
Nostele ruokalusikalla pellille taikina kasoja ja muotoile ne jauhotetun ruokalusikan pohjalla tai jauhotetuin käsin sämpylöiksi. 
Kohota leivinliinan alla lämpöisessä paikassa noin. 45 min. 
Paista sämpylät 250 asteisessa uunin lämmössä keskitasolla 20 minuuttia. 
Sämpylöiden pinta on kauniin kullan ruskea, rapea ja sisusta erittäin pehmoinen ja huokoinen. 
Sämpylöiden pinnat pehmenee jos jäähdytät ne leivinliinan alla. 


Vinkki!

Jos et voi käyttää gluteenitonta kauraa tai tattaria hiutaleina niin laita taikinaan vaaleaa jauhoseosta niiden tilalle.


 Yläkuvassa hyvin kohonneet sämpylät. 











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...