tiistai 3. syyskuuta 2019

Gluteenittomat Sämpylät




Tästä taikina määrästä tulee noin. 19 kpl sämpylöitä.

Ohje: 

1 l  +42 asteista vettä
2 tl suolaa
2 ps kuivahiivaa
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita tai tattarihiutaleita


Sekoita kuivahiivat kaurahiutaleiden joukkoon. 
Mittaa + 42 asteinen vesi leivontakulhoon.
Lisää suola, kaurahiutaleet ja vaaleata jauhoseosta vähitellen koko ajan sekoittaen taikinaa.
Vaivaa lopuksi taikina yleiskoneen taikinakoukulla tai käsin noin. 5 min.
Taikina saa olla pehmoista koska silloin siitä saa pehmoiset ja huokoiset sämpylät.
Nostele ruokalusikalla pellille taikina kasoja ja muotoile ne jauhotetun ruokalusikan pohjalla tai jauhotetuin käsin sämpylöiksi. 
Kohota leivinliinan alla lämpöisessä paikassa noin. 45 min. 
Paista sämpylät 250 asteisessa uunin lämmössä keskitasolla 20 minuuttia. 
Sämpylöiden pinta on kauniin kullan ruskea, rapea ja sisusta erittäin pehmoinen ja huokoinen. 
Sämpylöiden pinnat pehmenee jos jäähdytät ne leivinliinan alla. 


Vinkki!

Jos et voi käyttää gluteenitonta kauraa tai tattaria hiutaleina niin laita taikinaan vaaleaa jauhoseosta niiden tilalle.


 Yläkuvassa hyvin kohonneet sämpylät. 











4 kommenttia:

  1. Hei Helka,

    Onko tuo veden ja jauhojen suhde oikea tuossa sämpylä reseptissä? Minulla ei kylläkään ollut Virtasalmen jauhoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos kommentistasi! ♡

      Kyllä veden ja jauhojen suhde on ihaan oikea reseptissäni. :) Mutta jos käytät esim. semperin fin mixin hienoa jauhoseosta tai sunnuntain gluteenitonta jauhoseosta niin niitä tulee laittaa runsaammin koska tuo reseptissä oleva jauhoseos on karkeaa ja turpoaa. Ainakin 2 dl enempi ja sen näkee siitä kun taikina on pehmoista mutta hyvin leivottavaa täytyykö lisätä vielä hiukan lisää.

      Poista
  2. Harjoittelen gluteenitonta elämää ja nyt on toinen kerta kun tein tällä ohjeella....ja nämä ovat huippuhyviä sämpylöitä rapeakuorisia ja pehmeitä sisältä.....laitoin vielä 2tl psylliumia mutta ei kai se haittaa vaikka näissä virtasalmen jauhoissa jo sitä on. Kiitos kaikista ihanista toimivista ohjeistasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi ja oleppa hyvä! ♡ Ei haittaa vaikka lisäätkin vielä psylliumia! ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...