perjantai 4. lokakuuta 2019

Gluteenittomat Korvapuustit





Taikinasta tulee 13 kpl reilun kokoisia korvapuusteja.

Ohje: 

3 dl maitoa tai riisimaitoa
25 g tuoretta hiivaa
1 tl psylliumia
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl kardemummaa
75 pehmeää voita tai maidotonta margariinia

Täyte:

50g pehmeää voita
½ dl sokeria
kanelia

Voiteluun kananmuna jota on ohennettu hiukan vedellä.

Murenna hiiva kädenlämpoiseen maitoon ja sekoita.
Lisää psyllium joukkoon ja anna sen turvota 5 min.
Sekoita muna, sokeri, suola ja kardemumma.
Lisää pullajauhoseosta ensin 4 dl pikkuhiljaa käsin vatkaten, lisää pehmeä voi ja loput jauhoseoksesta joukkoon.
Alusta taikina joko käsin tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla noin. 3 minuuttia.
Kaaviloi taikina jauhotetulla leivinalustalla noin. 35x40 cm:n levyksi.
Levitä täytteeksi pehmeää voita, sirottele päälle sokeria ja kanelia.
Kääri korvapuustilevy rullalle ja saumapuoli rullan alle.
Leikkaa rullat vinottain kolmionmallisiksi paloiksi. 
Nosta palat leivinpaperoidulle pellille kapea puoli ylöspäin. 
Paina palat etusormilla korvapuusteiksi.
Kohota kuuman vesihöyryn päälle leivinliinalla peitettynä.
Voitele korvapuustit vedellä ohennetulla kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
Paista 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia uunista riippuen kunnes korvapuustit ovat kauniin kullanruskeita ja kypsiä.























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...