Todella hyvä omenapiirakka ja vähän juhlavampi versio koska piirakkaan
tulee manteli kuorrutus.
Teen usein juuri tällä ohjeella tätä piirakkaa.
Teen usein juuri tällä ohjeella tätä piirakkaa.
Piirakan voi hyvin pakastaa valmiina paloina jotka on helppo sulattaa
joko mikrossa tai ihan huoneen lämmössä.Omena-toscapiirakka
Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
5 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 dl sulatettua voita tai margariinia
1 dl maitoa
Päälle:
6-8 kpl omenaa
Kuorrutus:
100 g voita tai margariinia
0,5 rkl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
1,5 dl sokeria
0,5 dl maitoa
100 g mantelilastuja tai rouhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, sulatettu margariini ja maito.
Sekoita taikinaa vain sen verran, että aineet tasoittuvat.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.
2 dl sokeria
5 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 dl sulatettua voita tai margariinia
1 dl maitoa
Päälle:
6-8 kpl omenaa
Kuorrutus:
100 g voita tai margariinia
0,5 rkl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
1,5 dl sokeria
0,5 dl maitoa
100 g mantelilastuja tai rouhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, sulatettu margariini ja maito.
Sekoita taikinaa vain sen verran, että aineet tasoittuvat.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.
Kuori ja lohko omenat
Paista piirakkaa 225 asteessa keskiosassa noin 10 minuuttia.
Sulata kuorrutusta varten kattilassa margariini, lisää joukkoon semperin fin mixin hieno jauhoseos, sokeri ja maito.
Anna seoksen kiehahtaa koko ajan sekoittaen.
Sekoita joukkoon mantelilastut tai mantelirouhe.
Levitä seos ohuena nauhana puolikypsän piirakan pinnalle.
Tasoitta tarvittaessa.
Sulata kuorrutusta varten kattilassa margariini, lisää joukkoon semperin fin mixin hieno jauhoseos, sokeri ja maito.
Anna seoksen kiehahtaa koko ajan sekoittaen.
Sekoita joukkoon mantelilastut tai mantelirouhe.
Levitä seos ohuena nauhana puolikypsän piirakan pinnalle.
Tasoitta tarvittaessa.
Hei! Löysin tämän reseptin kun etsin gluteinitonta leivottavaa viikonlopuksi. Kuvassa näyttää tosi hyvältä!
VastaaPoistaKiitti kommentiastasi Annemari! ♡ Tää on kyllä todella herkullista piirakka! ;)
PoistaYhdessä kuvassa näyttäis olevan mantelilastuja ja toisessa näyttää rouheelta, kuten ohjeessa sanotaan...
VastaaPoistaKiitti kommentiastasi Kääk! ♡ Kyllä olen tehnyt sekä mantelilastuilla että rouheella ja kummallakin tulee yhtä maukasta mut ulkonäkö on vaan hiukan erilainen. :)
PoistaTekisi mieli kokeilla tätä persikoilla. Luuletko, että onnistuisi?
VastaaPoista