torstai 11. syyskuuta 2014

Omena-toscapiirakka

 Tämä ohje on otettu todella vanhasta parhaat herkkuleivonnaiset lehtisestä. 
Todella hyvä omenapiirakka ja vähän juhlavampi versio koska piirakkaan tulee manteli kuorrutus. 
 Teen usein juuri tällä ohjeella tätä piirakkaa. 
Piirakan voi hyvin pakastaa valmiina paloina jotka on helppo sulattaa joko mikrossa tai ihan huoneen lämmössä.Omena-toscapiirakka

Pohja: 
4 munaa
2 dl sokeria
5 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta  (tai sama määrää vehnäjauhoja) 

 2 tl leivinjauhetta
1 dl sulatettua voita tai margariinia
1 dl maitoa

Päälle:

6-8 kpl omenaa

Kuorrutus:

100 g voita taim margariinia
0,5 rkl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta (tai sama määrä vehnäjauhoja)
1,5 dl sokeria
0,5 dl maitoa
100 g mantelirouhetta


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, sulatettu margariini ja maito.
Sekoita taikinaa vain sen verran, että aineet tasoittuvat.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.
Kuori ja lohko omenat
  Lado lohkot taikinan päälle.
Paista piirakkaa 225 asteessa keskiosassa noin 10 minuuttia.
Sulata kuorrutusta varten kattilassa margariini, lisää joukkoon vehnäjauhot, sokeri ja maito.
Anna seoksen kiehahtaa koko ajan sekoittaen.
Sekoita joukkoon mantelirouhe.
Levitä seos ohuena nauhana puolikypsän piirakan pinnalle.
Tasoitta tarvittaessa.
  Paista piirakkaa uunin ylimmällä ritilätasolla vielä 10-12 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...