tiistai 30. syyskuuta 2014

Lettuja Farinan lettujauhoseoksesta


 Vuohelan herkku lähetti minulle testattavaksi Farina-tuoteperheen tuotteita. ♥
Vuohelan herkun sivut löytyvät täältä vuohelan herkku
Vuohelan herkun verkkokauppaan taas pääsee tästä linkistä vuohelan herkun verkkokauppa
Päätin testata ihan ensiksi Farinan lettujauhoseosta ja tehdä siitä perinteisesti lettuja.

Lettujauhoseoksen

Aineosat
Riisijauho, sokeri, suola, sakeuttamisaine
Pakkauksessa on kaksi pussia lettujauhoja joista käytin vaan toisen.
 Oma ohjeeni gluteenittomiin lettuihin tulee tässä.

5 dl laktoositonta täys tai kevtmaitojuomaa
1 iso kananmuna tai 2 pientä
½ tl suolaa
2 rkl voisulaa

Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään.
Anna turvota noin. 30 min.
Paista voissa ohuita lettuja.

Vinkki:

Jos haluaa nopeasti saada herkullisia lettuja niin varma valinta on ostaa kaappiin jo valmiiksi Farinan lettujauhoseosta. ♥
Itse tykkäsin näistä letuista vaikka maku onkin hieman erilainen kuin omalla ohjeellani tehdyt letut.
 Ohuita lettuja sain tuosta taikina määrästä 14 kpl.
 Paistoin letut tälläisellä teflon pinnoitteisella pannulla jonka pohjan halkaisija on 15 senttiä.
Farinan lettujauhoseos paketin takana on ohje lettuihin joka menee näin.

1 ps Farina Lettujauhoseosta (150 g)
5 dl maitoa tai vettä
1 - 2 kananmunaa

Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään. 
Anna turvota n. 30 min. 
Paista 8 isoa ohutta lettua ja herkuttele.

Vinkki: 
Vaihtelua saat lisäämällä taikinaan esimerkiksi pinaattia tai porkkanaa. 
Vähennä silloin nesteen määrää, koska vihannesten painosta yli 90 % on vettä.

Letut ilman kananmunaa

Käytä nestettä vain 3 dl/annospussi. 
Halutessasi voit lisätä taikinaan juoksevaa margariinia, niin saat mausta täyteläisemmän.

 

6 kommenttia:

  1. Ostin juuri toissapäivänä. Ollaan maidottomia eli mantelimaitoa ajattelin kokeilla, Vinkit testataan kans. Kiitos taas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Arja ja kiitos kommentistasi! ♥ Manteli tai riisimaito käyvät oikein hyvin nesteeksi. Olen aina tykännyt että lettutaikinassa täytyy olla aitoa voisulaa ja suolaa, niillä saa sen oikean hyvä maun. Ilman suolaa taikina oli minusta liiankin makeaa ja voisula kruunasi taikinan niin ettei tullut kuivia lettuja. :)

      Poista
  2. Mulla on riisijauhoja 1,5 kiloa ja olen tässä pähkäillyt, että mikähän määrä mitäkin ainetta nuissa lättyjauho pss on. Mitään neuvoa jolla kotona sais hyvän jauhoseoksen?

    T: Peukalo keskellä kämmentä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! ♥ Lätttyjauho pusseissa on pelkkää riisjauhoa ja kyllä sen huomaa maustakin. :) Riisijauhoon vois tietty lisätä esim. maissijauhoa, perunajauhoa ja tattarijauhoa riippuen siitä leipooko suolaista vai makeaa :) Tämän tarkemmin en osa neuvoa kun itse pitäis ensin testata eri jauhoilla se sekoitus. Tosin voit katsoa mun Vaalean vuokaleivän reseptiä jossa tein jauhoseoksen itse ja siithän tuli tosi makoisaa leipää. :)

      Poista
  3. Aika herkulliselta tuo E466 vaikuttaa

    Valmistus
    Karboksimetyyliselluloosan valmistus tapahtuu kahdessa osassa. Ensimmäisessä vaiheessa valmistetaan natriumhydroksidin ja selluloosan kompleksi käsittelemällä selluloosaa natriumhydroksidilla. Karboksyyliryhmät liitetään polymeeriin kloorietikkahapolla tai sen natriumsuolalla natriumklooriasetaatilla. Reaktio tapahtuu 50 °C:n lämpötilassa. Karboksyylimetyyliselluloosaprosessin liuottimena käytetään useimmiten alkoholeja, kuten etanolia, propanolia ja tert-butanolia sekä näiden seoksia. Karboksyylimetyyliselluloosan lisäksi reaktion sivutuotteena muodostuu natriumglykolaattia, johtuen kloorietikkahapon hydrolyysistä.

    T: PKK

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi ja kattavasta tietopaketista! ♥

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...