maanantai 22. syyskuuta 2014

Reikäleivät

  Sain joku aika sitten valmistajalta suoraan testailtavaksi gluteenittomia Lumina jauhoja.
Löysin kaappieni kätköistä pussin Tummaa Reikäleipäjauhoseosta josta tällä kertaa tein Reikäleipiä.
Aiemminhan leivoin samasta jauhoseoksesta maukkaita sämpylöitä. 

Ohje 

 1 pussi kuivahiivaa (11g)
5 dl (42 asteista vettä)
1 ps reikäleipä jauhoseosta


Lisää kuivahiiva lämpimään veteen.
Sekoita hiiva-vesiseos jauhoseokseen.
Sekoita taikinaa hyvin 10 min. 
Jaa taikina kahteen palaan.
Muotoile reikäleiviksi öljytyin käsin.
Tee reikä keskelle.
Pistele haarukalla reikiä leipiin.
Nostata noin 45 min.
Paista 180-200 asteisessa uunissa 30 min.
Vinkkejä
Itse tein taikinan yleiskoneella eli annoin käydä sen minimi nopeudella 10 min.
Kaadoin leivinalustalle tattarijauhoja ja leivoin siinä reikäleivät. 
Reikäleipien keskustoista tein yhden sämpylän.
Kohotin lämpimän vesihöyryn päällä leivinliinan alla. 

 

2 kommenttia:

  1. Eli siihen laitetaan yksi pussillinen tuota jauhoa ? kun ohjeessa ei ole kun vettä ja hiivaa ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi ja tuosta huomiosta! ♥ Tuohon tulee koko pussillinen jauhoja. :) Täytyykin heti korjata se ohjeeseen. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...