keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Puijauspullat (Juorupullat)

Herkkupullien ohje on tanskalaista alkuperää.
Ne ovat melko rasvaisia, mutta ah, niin ihania!
Kohotusaika on pitkä, joten nopeaan pullan himoon näistä ei ole. 


( 24-30 kpl koosta riippuen)

50 g tuoretta hiivaa
2 dl maitoa

2 tl psylliumia 
½ dl sokeria
 6 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta (tai 6-7 dl vehnäjauhoja)
150 g voita tai margariinia


Täyte:

100 g voita tai margariinia
½ dl sokeria
1 rkl vanilijasokeria

Murenna hiiva kylmään maitoon.

Lisää psyllium ja anna turvota 10 min.
Lisää sokeri ja alusta jauhot joko käsin tai koneella joukkoon.
Vaivaa lopuksi pehmeä voi sekaan.
Anna taikinan levätä n. 10 minuuttia.
Vaivaa taikina jauhotetulla leivinalustalla kimmoisaksi ja jaa kahteen yhtä suureen osaan.
Kaaviloi ohueksi neliskulmaisiksi levyiksi.
Taikinalevyt jaetaan 2*15 tai 2*12  kolmioon.
Täyte ainekset sekoitetaan keskenään.
Joka kolmion keskelle pannaan täytenokare.
Kulmat taitetaan vaniljavoin yli ja nyytit nostetaan paperivuokiin.
Anna pullien kohota noin kaksi tuntia.
Kohonneet pullat voidellaan vatkatulla kananmunalla ja paistetaan 225 asteisessa uunissa noin 10 min.


Laktoositon tai maidoton versio:
Käytä laktoositonta voita tai margariinia sekä laktoositonta maitojuomaa, soija- tai riisimaitoa.


Kypsyessään vaniljavoi sulaa ja leivonnaisista tulee onttoja.
Siitä tulee nimi puijauspulla ja toisella nimellä juorupulla.
Jäähtyneiden pullien päälle voi sirotella tomusokeria.
Sopivat hyvin pakastettaviksi!
Ohje on ainakin 35-vuotta vanha, mutta todella hyvä! 

 Neliöt leikataan vielä kolmioiksi jonka jälkeen niille laitetaan nokare vaniljavoita.

2 kommenttia:

  1. Tuota psylliumia ihmettelin ensin, mutta korvannee siis gluteenin, muuten gluteenittomassa reseptissä. Miten käynee jos normaaliin vehnätaikinaan sitä lisäisi, tuleeko liian sitkeää, vaiko parantaako ennestään taikinan leipoutuvuutta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Psylliumia käytetään vaan gluteenittomassa leivonnassa. :) Se parantaa taikinan sitkoa joka uupuu gluteenittomasta taikinasta ja silloin taikinaa on helpompi käsitellä ja leipoa. :) Normi taikinaan jossa käytetään vehnäjauhoja siihen ei tarvitse lisätä psylliumia. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...