torstai 28. marraskuuta 2013

Gluteeniton Jouluinen Piimäkakku



Ohje: 


4  dl  semperin fin mixin hienoa jauhoseosta 
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1,5 tl ruokasoodaa
1,5 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl pomeranssinkuorta
2,5 dl piimää
2 omenaa raaastettuna
100 g voita sulatettuna


Kuorrutus:


1 dl kinuskikastiketta 
0,5 dl tuorejuustoa
2 rkl koristerakeita


Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
Lisäää joukkoon piimä, omenaraaste ja vähän jäähtynyt voisula.
Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (1,5 l ) 
Paaista 175 asteisessa uunin lämmössä noin 50 min.
Tarkista kypsyys esim. coktailtikulla.
Kumoa kakku vähän jäähtyneenä.
Mittaa kinuskikastike kulhoon.
Vatkaa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen tuorejuusto joukkoon.
Levitä kuorrute täysin jäähtyneen kakun päälle ja koristele. 









3 kommenttia:

  1. Hei, kokeilin tehdä tätä kakkua. Taikina maistui taivaalliselta, mutta paistaminen ei onnistunut. 1,5h tunnin jälkeen yhä "raakaa". Miten tää pitäisi paistaa ja millainen lopputulos kuuluu olla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! ♥ No jopas oli ikävä juttu että kaku jäi raaksi. :( Uunin alatasolla minä sen paistan ja kyllä se tuossa ajassa on kypsynyt hyvin ja rakenne on sellainen ihana pehmoinen. :) Mikähän siinä on nyt mennyt vikaan? Täytyy ihan miettiä. :) Täytyypä joulun jälkeen ihan testata taas tuo kakku kun en ehdi sitä nyt ennen joulua leipomaan. :)

      Poista
  2. Minna Mononen kiitti kommentistasi joka hävisi johonkin bittiavaruuteen. ♡ Juu voit omenan jättää poiskin oikein hyvin kun sehän tuo vaan mehevyyttä ja sitä omenan kosteutta ja makua. :) Uskoisin onnistuvan ilman omenaraastettakin...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...