tiistai 9. joulukuuta 2014

Gluteenittomat Porkkanapiirakat 20 kpl




Taikina:

2 dl vettä  
3/4 tl suolaa  


Täyte:
  
riisipuuroa reilu ½ litran annos
2 dl valmista porkkanasosetta
 
Keitä vähän reilu puoli litraa riisipuuroa.
Pese, kuori porkkanat ja paloittele ne pieniksi paloiksi.
Keitä porkkanapalat kypsäksi suolalla maustetussa vedessä ja kaada keitinliemi pois.
 Soseuta kypsät porkkanat esim. sauvasekoittimella ihan hienoksi porkkana soseeksi.
Lisää porkkasose riipuuron joukkoon ja lisää tarvittaessa suolaa.
Riisiporkkanapuuro ei saa olla liian suolaista muuten se peittää porkkanan makean maun kokonaan. 

Ohje:
 
 Sekoita suola hyvin veteen ja lisää jyttejauhoja vähitellen hyvin sekoittaen vispilällä.
Kun taikina alkaa olla paskuhkoa niin ota joko puuhaarukka tai tukeva muovilasta ja lisää jauhoja vielä hyvin sekoittaen niin että takinasta tulee kiinteää, mutta pehmeää.
 Leivo taikinasta tanko ja leikkaa siitä 20 kpl yhtä suuria paloja.
Pyörittele palat kämmenissä palloiksi.
Taputtele jyttejauhoissa pallot pieniksi kakkara aihioiksi ja ajele ne piirakka pulikalla tai kaulimella ohuiksi kakkaroiksi.
Levitä porkannariisipuuroa reilu ruokalusikallinen kakkaran keskelle ja levitä se taisaiseksi.
Rypytä kakkaran reunat puuron päälle peukalo/etusormi otteella ja laita piirakat leivinpaperin päälle pellille.
Paista 275-300 asteisessa uunissa kunnes piirakat ovat saaneet kullanruskean värin alta ja päältä.
Voitele piirakat voi/vesiseoksella jossa on hieman suolaa.
Jos käytät voimakas suolaista voita, niin silloin suolaa ei tarvitse lisätä.
Lado piirakat limittäin jäähtymään, jos haluat pakastaa niistä osan. 
Voit myös raaka pakastaa piirakat ja paistaa ne kuumassa uunissa kypsäksi.
Näin saat ihan tuoreet piirakat esim. joulupöytään.
Ovat hyviä myös pakasteesta otettuna ja esim. mikrossa sulatettuna/lämmitettynä. 












2 kommenttia:

  1. Oi nams, näitä täytyy kyllä kokeilla! Näyttävät niin upeilta ja herkullisilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Nora ja kiitti kommentista! ♥ Porkkanapiirakoita on tullut leivottua ihan liian harvoin, joten näitä täytyy jatkossakin leipoa kun ovat niin hyviä. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...