Tänään päätin vihdoinkin testata Vaalean Jyttejauhon pullan leivonnassa ja yllätyin miten hyvin leipoutuvaa taikinaa siitä sai!
Leivoin taikinasta Dallaspullia pitkästä aikaa.
Pullat ovat myös rakenteeltaan ja maultaan hyviä, joten suosittelen näitä jauhoja laittamaan perinteiseenkin pullataikinaan. ♥
Jyttejauhot turpoavat hyvin, joten tähänkään taikinaan en laittanut puolta siitä määrästä mitä normaalisti laitan Dallaspulliin Semperin Fin Mixin hienoa jauhoseosta.
Mitä sitten Jyttejauhot ovat?
Pakkauskoko: 850 g
Reformi Jyttejauho vaalea
Jyttejauhot sopivat kaikenlaiseen leivontaan ja ruuanlaittoon.
Ne sopivat keliaakikoille ja myös maito- ja soija-allergisille.
Historia
Jyttejauhon on kehittänyt ruotsalainen keliaakikko Jytte Uth-Norlander.
Keliaakikkona hän halusi kehittää sekä gluteenittoman että ravitsemuksellisesti hyvän tuotteen, ja hänen kehitystyönsä tuloksena syntyi Jyttejauho.
Käyttö
Jyttejauhot sopivat kaikenlaiseen leivontaan ja ruuanlaittoon.
Ne sopivat keliaakikoille ja myös maito- ja soija-allergisille.
Jyttejauhojen leipoutumisominaisuudet ovat loistavat.
Hiivaleipää leivottaessa taikina kannattaa alustaa koneella hitailla kierroksilla ja pidempään kuin vehnäjauhoja käytettäessä.
Korkean kuitupitoisuutensa vuoksi Jyttejauhot sitovat enemmän nestettä kuin vehnäjauhot.
Kun korvaat reseptissä vehnäjauhot Jyttejauhoilla, käytä leivissä 2/3 ja kakuissa 3/4 tavallisten jauhojen määrästä.
Suurustaminen Jyttejauhoilla
Kastikkeet: 1 dl nestettä + 0,5 rkl Jyttejauhoja Keitot: 2,5 dl nestettä + 0,5 rkl Jyttejauhoja
Jyttejauhot sopivat kaikenlaiseen leivontaan ja ruuanlaittoon.
Ne sopivat keliaakikoille ja myös maito- ja soija-allergisille.
Historia
Jyttejauhon on kehittänyt ruotsalainen keliaakikko Jytte Uth-Norlander.
Keliaakikkona hän halusi kehittää sekä gluteenittoman että ravitsemuksellisesti hyvän tuotteen, ja hänen kehitystyönsä tuloksena syntyi Jyttejauho.
Käyttö
Jyttejauhot sopivat kaikenlaiseen leivontaan ja ruuanlaittoon.
Ne sopivat keliaakikoille ja myös maito- ja soija-allergisille.
Jyttejauhojen leipoutumisominaisuudet ovat loistavat.
Hiivaleipää leivottaessa taikina kannattaa alustaa koneella hitailla kierroksilla ja pidempään kuin vehnäjauhoja käytettäessä.
Korkean kuitupitoisuutensa vuoksi Jyttejauhot sitovat enemmän nestettä kuin vehnäjauhot.
Kun korvaat reseptissä vehnäjauhot Jyttejauhoilla, käytä leivissä 2/3 ja kakuissa 3/4 tavallisten jauhojen määrästä.
Suurustaminen Jyttejauhoilla
Kastikkeet: 1 dl nestettä + 0,5 rkl Jyttejauhoja Keitot: 2,5 dl nestettä + 0,5 rkl Jyttejauhoja
(Noin 16 kpl koosta riippuen)
Alkuperäinen Dallaspullien ohje löytyy täältä Manteliset Dallaspullat
Alkuperäiseen ohjeeseeni olen käyttänyt Semperin fin mixin hienoa jauhoseosta.
Alkuperäinen Dallaspullien ohje löytyy täältä Manteliset Dallaspullat
Alkuperäiseen ohjeeseeni olen käyttänyt Semperin fin mixin hienoa jauhoseosta.
Pullataikina:
2 1/2 dl maitoa
1 tl psylliumia
25 g tuoretta hiivaa
1 dl sokeria
3/4 tl suolaa
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
2 tl kardemummaa
100 g voita tai margariinia
4 dl vaaleata jyttejauhoa
Täyte:
50 g voita tai margariinia
1 muna
1/2 tlk (à 250 g) maitorahkaa
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 pussi vaniljakastikejauhetta (Ekströms)
70 g (1 dl) kuorittuja manteleita
Voitelu ja koristelu:
1 muna
raesokeria
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (37 astetta).
Sekoita maidon joukkoon ensin hiiva ja sitten psyllium ja anna sen turvota noin 10 min.
Sekoita sen jälkeen sokeri, suola, muna, vanilliinisokeri ja kardemumma.
Vaivaa taikinaan noin 1/3 jauhoista.
Lisää pehmeä rasva.
Vaivaa loput jauhot vähitellen.
Jauha täytteeseen tulevat mantelit tehosekottimella tai monitoimikoneella.
Mantelit saavat jäädä hieman rouheisiksi.
Sekoita pehmeän rasvan joukkoon muna, rahka, sokeri, vanilliinisokeri, vaniljakastikejauhe ja hienonnetut mantelit.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle.
Kauli taikina 30 x 50 cm:n kokoiseksi levyksi.
Levitä täyte tasaisesti taikinalevylle.
Rullaa levy kääröksi pitkän reunan suuntaisesti.
Jaa taikinarulla kahteen osaan ja siitä edelleen kahdeksaan palaan.
Taikinasta tulee 16 kierrepullaa.
Pane pullat leivinpaperin päälle uunipellille.
Peitä liinalla ja kohota kuuman vesihöyryn päällä kaksinkertaiseksi.
Voitele pullat vedellä ohennetulla munalla ja koristele raesokerilla.
Paista 225-asteisessa uunissa hieman keskitasoa alempana noin 10 minuuttia.
Valmis taikina.
Täyteaineet.
Valmis täyteseos.
Kaulittu taikinan levy 30 x 50 cm.
Täyte levitetty kaulitun taikinalevyn päälle.
Kaksi yhtä pitkää taikinarullaa.
Valmiiksi leikatut pullat.
Voit halutessasi käyttää pullavuokia, mutta tarpeellisia ne eivät ole.
Kohottamattomat pullat.
Tiskialtaan lämpimän vesihäyryn päällä hyvin kohonneet pullat voitelua vaille uunivalmiit.
Voitelu ohennetulla kananmunalla ja päälle ripaus raesokeria.
Valmiit juuri uunista otetut pullat.
Kuinkahan tuon rahkan saisi korvattua jos tekee maidotonta? :)
VastaaPoistaKiitos komentistasi! ♥ Rahkan toki voi jättää poiskin ja lisätä hiukan rasvan määrä. :)
PoistaHyvä idea. Kiitos! <3
PoistaOle hyvä! ♥
Poista