Tämä voikreemin ohje on saatu leipomolta.
Ohje on yli 20-vuotta vanha, mutta aina yhtä hyvä.
Ohje
1 muna
200 g sokeria (2 dl)
1 dl maitoa
400 g (suolatonta) voita
1 tl vaniljasokeria
Muna ja sokeri vatkataan kevyesti.
Joukkoon lisätään maito ja kiehautetaan.
Seos jäähdytettään ja vatkataan huoneen lämpöisen voin kanssa vaahdoksi.
200 g sokeria (2 dl)
1 dl maitoa
400 g (suolatonta) voita
1 tl vaniljasokeria
Muna ja sokeri vatkataan kevyesti.
Joukkoon lisätään maito ja kiehautetaan.
Seos jäähdytettään ja vatkataan huoneen lämpöisen voin kanssa vaahdoksi.
(Itse käytän vatkaamiseen yleiskonetta koska sillä saa kunnon voikreemin)
Maustetaan lopuksi vaniljasokerilla.
Voikreemiin voit lisätä kaakaota tai karamelli väriä.
Voikreemi kestää myös pakastamisen ja säilyy useamman päivän myös jääkaapin lämpötilassa.
Maustetaan lopuksi vaniljasokerilla.
Voikreemiin voit lisätä kaakaota tai karamelli väriä.
Voikreemi kestää myös pakastamisen ja säilyy useamman päivän myös jääkaapin lämpötilassa.
Itse teen aina koko annoksen ja siitä osan laitan esim. kääretortun väliin hillon kanssa ja loput pakastan rasioihin.
Kun otatte kylmästä kreemin käyttöön, niin muistakaa vaahdottaa se uudestaan.
Se käy kätevästi ihan käsikäyttöisellä sähkövatkaimellakin.
Kun otatte kylmästä kreemin käyttöön, niin muistakaa vaahdottaa se uudestaan.
Se käy kätevästi ihan käsikäyttöisellä sähkövatkaimellakin.
Tämä tulikin kuin tilauksesta, kun pohdin sunnuntain synttärikakun kuorrutusta. :)
VastaaPoistaHei ja kiitti kommentistasi! ♥ Mukavaa kuulla että ohje tulee heti käyttöön! :) Itse ajattelin huomenna vielä vaahdottaa tuosta osan uudestaan ja leipoa jotain herkkua tuosta...
PoistaMihin kaikkeen tätä voi käyttää? On vähän "nevö höörd" juttu mulle :D
PoistaTäytekakkujen väliin hillojen tai marjojen kanssa, samoin kääretortun täytteeksi hillojen tai marjojen kanssa ja pursotettavaksi tai täytekakun päällystämiseen. :)
PoistaTämä kuulostaa hyvälle. Lienee sopii hyvin myös kakun ja sokerimassan väliin eristeeksi?
VastaaPoistaLaitetaanko huoneenläpöinen voi ja kylmä munaseos yhtäaikaa kulhoon vatkautumaan vai pitääkö toista vatkata ensin erikseen?
Hei Noppasopan Nanna ja kiitti kommentistasi. ♡ Sopii tosi hyvin täytekakkuihin täytteeksi. Ihan kuten ohje sanoo eli näin: Muna ja sokeri vatkataan kevyesti. Joukkoon lisätään maito ja kiehautetaan. Seos jäähdytettään ja vatkataan huoneen lämpöisen voin kanssa vaahdoksi. :)
PoistaMinäpä pakastin ja otin uudelleen käyttöön, niin juoksettui. Mikä neuvoksi?
VastaaPoistaHei Hannna ja kiitos kommentistasi! ♡ Minä olen sulattanut jääkaapin lämmössä yön yli ja vatkannut sähkövatkaimella voimakkaasti eikä mulla ole koskaan juoksettunut. ;) Jos juoksettuu niin vatkaat vaan koneella kunnolla niin se juoksettuminen pitäisi loppua.
Poista