perjantai 3. huhtikuuta 2015

Gluteenittomat Juustosämpylät



Semperin jauhot testissä ja tällä kertaa niin karkeat kuin hienotkin jauhoseokset.
Semperin sivut löytyvät täältä Semper

Olen haaveillut pikään kunnon muhkeista ja maukkaista gluteenittomista Juustosämpylöistä ja vihdoinkin sain leivottua niitä.
Kun lopputulos oli vielä rakenteeltaan ja maultaan hyvä niin on aika julkistaa resepti. 


(9 kpl isoja sämpylöitä tai 13 kpl pienempiä)

Ohje  

40 g hiivaa
4 dl maitoa tai vettä
½ rkl psylliumia
1/2 tl suolaa
1 rkl hunajaa
1/2 dl voi tai margariini sulaa
50 g juustoraastetta (sinileimaista emmental)
2 dl semperin crov mix karkeaa jauhoseosta
5 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta

Pinnalle:

1/2 dl maitoa
50 g juustoraastetta (sinileimaista emmental)


Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
Lisää psyllium, suola, hunaja, voisula ja juustoraaste.
Lisää jauhot pienissä erissä sähkövatkaimen taikinakoukulla sekoittaen tai yleiskoneella.
Pyörittele taikinasta sämpylöitä jauhotetuin käsin.
Kohota sämpylät kuuman vesihöyryn päälllä tai huoneen lämmössä
n. 20 min.
Voitele maidolla ja ripottele sämpylöiden päälle juustoraaste.
Paista sämpylöitä 225 asteessa n. 12-15 min.


 Taikinaa on helppo käsitellä. 













6 kommenttia:

  1. Hitsit soikoon, kun tuli hyviä sämpylöitä tällä sun ohjeella! :) Hiukan muokkasin, kun lisäsin fibrexiä sekaan ja jauhoja heittelin mitä kaapista löytyi, muuten nuodatin ohjettasi kiltisti :) Oli ihana syödä kunnon juustosämpylöitä pitkästä aikaa!
    Kiitos jälleen mestarille tästäkin ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! ♥ Ompas kiva kuulla että sämpylöistäsi tuli maukkaita! ♥ Ohjeitani voi hieman muokkailla halutessaan, vähän sen mukaan mitä kaapista löytyy, kuten säkin olet tehnyt. ;) Juustosämpylät ovat kyllä aivan ihania sluprs! ;)

      Poista
  2. Todella hyvä ohje! Sain tosi pehmeitä juustosämpylöitä tehtyä, eikä niistä kyllä maistanut, onko gluteenittomia vai tavallisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! ♥ Ompas mukava kuulla että sämpylät ovat olleet pehmeitä ja maistuneet hyvälle! :) Juustoraaste noissa peittää sen gluteenittoman maun hyvin. :)

      Poista
  3. Kiitos tuhannesti ohjeesta, nämä ovat parhaat ja kuohkeimmat sämpylät, joita olen keliaakikkona syönyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentistasi! ♡ Mä tykkään kanssa että nyt tuotekehittely onnistui täysin ja sämpylöistä tulee tosi kuohkeita ja hyvän makuisia. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...