torstai 19. joulukuuta 2013

Gluteeniton makea joululeipä




Tämän ohjeen kehittelin jo vuosi sitten ja nyt postailin sen tänne blogiini. :) 

Itse olen aina tykännyt makeasta joululeivästä ja tässä se makeus tulee pikantilla tavalla esiin. :) 



Ohje:

½ l reilusti kädenlämpöistä vettä
1 tl suolaa
½ - 1 dl siirappia (itse tykkään makeasta leivästä ja laitoin 1 dl siirappia)
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
½ dl mantelirouhetta
½ dl rusinoita
1 ps kuivahiivaa
6 dl viljatuotteen gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta


Voitele 2,5 litran leipävuoka.
Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen suola, siirappi, kaurahiutaleet, mantelirouheet ja rusinat.
Sekoita kuiva hiiva jauhoseokseen.
Vatkaa käsin tai koneella ensin jauhoja sen verran että taikina on sakeahko ja vaivaa sen jälkeen kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
Kaada taikina voideltuun vuokaan ja tasoita pinta.
Anna kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla 30 min. 
Paista 250 asteisessa uunin lämmössä 25-30 min.


Vinkki: Tästä takinasta voit tehdä pyöreän leivän, reikäleivän, pitkulaisen leivän, sämpylöitä, vuokaleivän tai vaikkpa irtopohja vuokaan pyöreän leivän.

(Jos joku ei voi syödä gluteenitonta kauraa niin sen voi jättää poiskin)






6 kommenttia:

  1. Ihanaa glut. joululeipä! Olen tehnyt jo vuosia lahjaksi hyvin samantyylisiä leipiä, ja voisin tosiaan tänä vuonna tehdä sellaisen myös itselleni! Kiitos muutenkin ohjeistasi, monia olen ajatellut kokeilevani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sydäntäni lämmittävästä kommentistasi! ♥ Joululeivistä itsekkin tykkään kun ne ovat makeahkoja ja niissä on makua. :) Mukavaa jos olet löytänyt jo itsellesi sopivia ohjeita! :)

      Poista
  2. Voiko jauhoina käyttää esim. vaaleita jyttejauhoja, jos ei tuota viljatuotteen jauhoa ole saatavilla. Vai onko joku muu mitä suosittelisit ennemmin tilalle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! ♥ Vaaleat jyttejauhot ovat oikein hyviä täjän leipään, mutta täytyy muistaa että ne jauhot turpoaa, joten laita niitä yksi desi vähemmän eli 5 dl. :)

      Poista
  3. Hei!Olen aikaisemmin tehnyt vuosia joululeipää ja nyt tilanne sellainen etten pysty enää tavallista itse syömään ja ystävä vinkkasi sivuistasi ja gluteenittomasta joululeivän ohjeestasi. Ajattelin vähän kokeilla veden sijaan piimää ja lisätä joululeivänmausteita kuten pomeranssinkuorta,anista ja fenkolia. Mitä luulet onnistuisiko piimä veden tilalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! ♥ Onnistuu varmasti piimä ja nuo mainitsemasi mausteet! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...