perjantai 26. huhtikuuta 2013

Hollandaiskastike

Tämän päivän päivällinen oli keitettyä tankoparsaa, paistettua lohta ja hollandaiskastiketta.


Hollandaiskastike:

4 munankeltuaista
8 rkl vettä
200 g sulatettua ja jäähtynyttä voita
suolaa ja pippuria
tilkka vastapuristettua sitruunamehua


Vatkaa munankeltuaiset ja vesi kattilassa.
Jatka vatkaamista, kunnes kastike sakenee.
Lisää voi pieninä nokareina koko ajan voimakkaasti vatkaten.
Kastikkeen tulee olla kuohkeaa ja paksua.
Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

Samettinen hollandaisekastike on maailmankuulu klassikko, jota usein tarjotaan myös kalan kera.
Älä käytä valmistuksessa alumiinikattilaa, jotta kastike ei värjäydy.
Kastike ei myöskään saa kiehua, sillä muutoin se juoksettuu.
Valmista siis kastike erittäin miedolla lämmöllä tai vesihauteessa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...