tiistai 23. huhtikuuta 2013

Sima




8 l vettä
500 g fariinisokeria
500 g hienoa sokeria
4 sitruunan mehu
½ tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
sokeria, rusinoita

10 litran kannellinen sankko.

Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. 
Pese sitruunat huolellisesti ennen käyttöä ja kuori kuorimaveitsellä kuori ohuelti pois.
Lisää loput vedestä sekä sitruunamehu harsotetun siivilän läpi joukkoon, sitruunan kuoret ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. 
Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen. 
Anna käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk. 
Nostele reikäkauhalla sitruunankuoret pois ja lisää hiukan sokeria ja rusinoita maun mukaan.
Laita kannellinen sankko jääkaappiin tai muuhuun viileään paikkaan ja anna olla sen noin 6-7 vrk.
Kun rusinat nousevat pintaan sima on valmista juotavaksi.


Toinen tapa on pullottaa sima.

Lisää pulloihin 1 tl sokeria ja muutama rusina.
Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.
Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. 
Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää. 
Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.

Vinkki!

Jos haluat tummempaa simaa, käytä yksinomaan Fariinisokeria 1 kg.



Siman eri tekovaiheita.








Kun sima on käynyt sen vuorokauden otan reikäkauhalla pois sitruunan kuoret ja lisään joukkoon sokeria ja rusinoita.
Kansi päälle ja jaakaappiin odottomaan Vappua! :)  







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...