sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Toscakakku

2 munaa
1 ½ dl sokeria
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja (tai sama määrä gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta)
1 ½ tl leivinjauhetta
2 rkl kermaa
 
Kuorrutus:
50 g voita
50 g sokeria
70 g (n. 2 dl ) mantelilastuja tai rouhetta
3/4 rkl kermaa tai maitoa
1 rkl gluteenitonta fin mixin hienoa jauhoseosta
 
Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi.
Sulatettu ja jäähdytetty voi lisätään joukkoon.
Jauhot ja niiden joukkoon sekoitettu leivinjauhe lisätään taikinaan.
Taikina kaadetaan voideltuun vuokaan ja paistetaan 175 asteisessa uunissa noin 30 min.
 
Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen.
Kuorrutusaineet sekoitetaan keskenään kattilassa ja kuumennetaan kiehuvaksi.
Kuorrutus levitetään lähes kypsälle pohjalle ja laitetaan uuniin vielä noin 10 minuutiksi että kakku saa kauniin kullan ruskean värin pintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...