torstai 16. tammikuuta 2014

Kauralimppu


Kun jauhokaappiani katselin niin löysin sieltä Provenan kaurajauhoja ja provenan oat mix jauhoja, joten päätin ideoida näistä kahdesta jauhosta kauaralimpun.




 Ohje:

½ l kädenlämpöistä vettä
30 g tuoretta hiivaa
 
2 tl suolaa
2 tl sokeria
2 tl psylliumia
2 dl provenan kaurajauhoja
5dl provenan oat mix jauhoja

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola, sokeri ja psyllium ja anna turvota noin 10 min.
Sekoita jauhot keskenään.
 Lisää jauhoseosta pikkuhiljaa koko ajan vatkaten. 
Vaivaa taikinaa koneessa taikinakoukulla, tai käsin noin 5min.
Kohota taikina leivinliinalla peitettynä 20 minuuttia.
Kaada taikina jauhotetulle leivinalustalle ja leivo runsaassa jauhossa pyöreä limppu. 
Annan limpun kohota 20 minuttia lämpimässä paikassa leivinliinan alla.
Paista limppua 225 asteisessa uunissa 30-40 min. uunin tehosta riippuen.

Vinkki: Jos sinulla on pussien pohjilla jauhojen loppuja niin eikun tähän taikinaan ne vaan tai gluteenittomien kaurahiutaleiden jämät. 





12 kommenttia:

  1. Mikäs sen parempaa kuin lämmin leipä voilla! Tuli niin nälkä kun näin ton viimeisen kuvan :D Ja kiva, että loit oman herkullisen oloisen reseptin! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Nora ja kiitti kommentista! ♥ Tunnustan et söin lähes puoli leipää kuuumana voin kera. :D Leipä on edelleen niin pehmoista ja hyvää kuin juuri paistettu. :) Säilytän jääkaapissa ja paahdan leivänpaahtimessa tai paistan paloja voissa pannulla rapeaksi. :) On muuten todella hyvää. :) Musta on vaan niin kiva ideoida ja testailla kaikkia uusia leivonnaisia. :)

      Poista
  2. Oletko ihan varma, että jauhojen määrä on oikein? Tein leipää tuon ohjeen mukaan (no, sovelsin kyllä vähän, lisäsin mm. vähän auringonkukansiemeniä ja kaurakuitusta), mutta taikina jäi kyllä tosi löysäksi eikä sitä saanut runsaassakaan jauhossa leivottua pöydällä, kun se tarttui vain kiinni joka paikkaan. Lopulta lätkäisin sen suoraan pellille ja väänsin muotoon siinä. Leipä kohosi ihan hyvin ennen uuniin menoa, mutta lässähti uunissa totaalisesti niin, että siitä tuli vain noin sentin paksuinen. Ihan hyvää leipää kyllä, mutta en ollut tällä kertaa tekemässä teeleipää :) Nyt kun ajattelen, niin 7 dl on mielestäni aika vähän jauhoja 5 desin taikinaan, itse laittaisin ehkä jotain 12 tai ainakin yli 10.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! ♥ Kyllä se on ihan oikea määrä kun mittasin jauhot ideoidessani ohjetta ja kuten kuvista näkyy leipä on kohonnut hyvin ja se on kuohkeaa pehmeän taikinan ansiosta. :) Jos tuntuu että on hankala leipoa noin pehmeää leipätaikinaa niin voihan siihen lisätä jauhoja hieman enempi. :) Provenan oat mix jauhot kyllä turpoaa aika hyvin kun alustaa hyvin taikinaa. :) Ikävää jos leipäsi on lässättänyt. :( Mulla noi ainesuhteet on toimineet hyvin. :)

      Poista
  3. mitä kaurajauhoa tuo provenan jauho on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! ♥ Se on gluteenitonta Kauraleipäseosta. :)

      Tästä gluteenittomasta seoksesta leivot muhkeita leipiä, viljaisia sämpylöitä tai vaikka suolaisia muffinsseja, jotka maistuvat kaikille ja sopivat myös keliaakikolle. :)

      Ainesosat: Kaura 61% (jauhona ja hiutaleena), perunatärkkelys, auringonkukansiemen, sokeri, polydekstroosi (ravintokuitu), nostatusaineet (E575, E500), sakeuttamisaineet (E440, E415) Toivottavasti näistä tiedoista on sinulle apua. :)

      Poista
  4. arvaisikohan tuota kokeilla Kauraisella jauhoseoksella? sitä löytyis kaapista, kuten myös saman firman kaurahiutaleita. Oon aika arka näitä itse soveltelemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! ♥ Rohkeesti vaan molempia taikinaan ja kunnon vaivaus ja jos taikina näyttää vaivauksen aikana löysältä, niin lisäät jauhoja, mut jätät taikinan pehmoiseksi ettei tuu kovaa leipää. :)

      Poista
  5. Oon tehny tätä leipää monet kerrat,tää on oikeastaa miun lemppari leipää. Mutta tänään tein täysin ohjeen mukaan,mutta taikinaa ei pystynyt käsittelemään mitenkään :/
    Normaalisti jätän tuon kupissa kohotuksen pois ja laitan jauhoja vähän reilu 10dl yhteensä ja sillon ei oo mitään ongelmaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Jutta kommentista! ♥ Mä kun teen aina niin pehmoisia taikinoita ja sitten leivon jauhossa, mutta lisää vaan jauhoja lisää niin että saat leivottavan taikinan! ;) Kunhan saan noita kaurajauhoja niin leivon uuden leivän ja miittaan jauhot niin että tulee napakka mutta kuohkea leipä ja lisään jauhojen määrän tuohon reseptiin! :)

      Poista
  6. Aion laittaa taikinan vuokaan. Saas nähdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Juhani! ♥ Tulee varmasti hyvää vuokaleipää! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...