sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Gluteenittomat Pitaleivät




  (8 kpl)


2½ dl vettä
½ tl suolaa
2 tl sokeria
5 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
50g tuoretta hiivaa
2 rkl rypsiöljyä


Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola, sokeri, jauhoseos sekä öljy.
Alusta tasaiseksi.
Jaa taikina 8 keoksi leivinpaperin päälle.
Taputtele jauhotetuin käsin mataliksi leipäsiksi.
Anna kohota kaksinkertaisiksi.
Kuumenna uuni 250 °C:een.
Kuumenna uunipeltiä uunissa 2 min, vedä kohonneet leipäset leivinpapereineen kuumalle pellille ja paista uunin keskitasossa 5-8 min.



Pitaleipä täytetty Pulled Pork lihalla eli nyhtöpossulla.














6 kommenttia:

  1. Ihanaa, kun fb:n kautta löysin tämän blogisi! Aika ajoin tarvii meilläkin leipoa jotakin gluteenitonta. Blogisi on siis minulle oikea löytö. Kiitos siitä! Klikkasin itseni heti lukijaksesi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krisse niin ihanasta kommentistasi! ♥ Tervetuloa lukijakseni! ♥ Blogia pidän siksi koska haluan että muutkin keliaakikot saavat nauttia mun herkuista! ♥

      Poista
    2. hih hii, tätä kera pulled porkin teen viikonloppuna, kiitos vinkistä <3

      Poista
    3. Ole hyvä Maarit! ♥ Oi mä jo kuola valuen ajattelen miten hyvää se on! ;)

      Poista
  2. Säilyykö taikina hyvin pakkasessa? Kohotetaanko se ennen vai jälkeen pakastamista? Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emilia kommentistasi! ♡ En ole taikinaa kokeillut pakastaa vaan valmiit paistetut Pitäleivät. :) Mutta voit kokeilla pakastaa taikinan ennen kohottamista ja pakastuksen jälkeen sitten kohottaa oikein kunnolla huoneenlämmössä tai kuuman vesihöyryn päällä kun taikina on kunnolla sulanut ja olet leiponut sen ensin pitaleiviksi. ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...