torstai 19. helmikuuta 2015

Gluteeniton New York Cheesecake


Valmis kakku marjojen kera.
Kakkupala marjojen ja mansikkamelban kera. 





 Ohjeen tähän kakkuun otin täältä Terhin keittiössä
Tein pohjan omalla ohjeellani sillä se alkuperäinen ei olisi toiminut tässä gluteenittomassa versiossa. 
Muutin myös sokerin ja voin suhteita jotta kakusta tuli se oikean makuinen ja rakenteeltaan hyvä.
Suluissa on nuo omat muutokset pohjaan ja juustomassaan 
Kokeilin ensin 3 dl sokeria ja kakusta tuli aika makea minun makuuni, vaikka makeasta tykkäänkin. Seuraavan  kakun teinkin sitten 2 dl sokeria joka minusta oli sopiva määrä.
Irtopohja vuokani johon kakun tein on 26 cm halkaisiljaltaan. 


 

Pohja:

1 pkt semperin digestive-keksejä (160 g)
80 g voita (sulana)
2 rkl sokeria (1 rkl riittää ellei halua tosi makeaa pohjaa)

Murskaa digestive-keksit ja sekoita keksimurskaan voi sekä sokeri.
Itse käytin tässä monitoimikonetta.
Taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle ja paista noin 165 asteessa kymmenisen minuuttia. 
Anna jäähtyä.


Täyte:

3 pakettia philadelphia tuorejuustoa
3 dl sokeria (2dl sokeria riittää ellei halua tosi makeaa) 
4 kananmunaa
1 purkki ranskankermaa
3 tl vaniljasokeria
2 tl sitruunamehua

Vaahdota sähkövatkaimella tai yleiskoneella keskenään tuorejuusto, sokeri ja jauhot.
Lisää tämän jälkeen kevyesti vatkaten yksi kananmuna kerrallaan juustomassaan.
Lisää loput raaka-aineet ja kaada seos keksipohjan päälle.
Paista noin 165 asteessa reipas tunti tai kunnes juustokakun pinta saa väriä.
Itselläni riitti se tasan tunti.
Anna juustokakun jäähtyä rauhassa vuoassaan ja siirrä jääkaappiin tekeytymään yön yli.
Nauti juustokakku marjamelban/marjojen kera tai ihan sellaisenaan!
Itse tein mansikoista mansikkamelban joka olikin kiva raikaste kakulle ja lisäsin vielä marjoja kakun pinnalle. 
Oli muuten tosi hyvää kakkua! 




Philadelphia tuorejuustoa.

Tuorejuusto, sokeri ja jauhot.

Tuorejuusto, sokeri ja juhot vatkattuna sekaisin.

Munat lisätty yksitellen eli valmis juustomassa.

Valmis juustomassa.

Paistettu/jäähdytetty digistivepohja.

 Juustomassa menossa paistetun/jäähdytetyn digistevepohjan päälle.

Valmis massa menossa uuniin lämpöön.

Kakku uunista otettuna ja menossa jäähtymään/tekeytymään seuraavaan päivään.

Valmis kakku syötäväksi. 

Kakkupala mansikkamelballa.


















5 kommenttia:

  1. Näyttää taivaallisen hyvältä! :) En ole pitkään aikaan syönyt juustokakkua, joten tilanne pitää korjata lähiaikoina :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Nora! ♥ Tämä juustokakku on taivaallisen hyvää, joten kannattaa tehdä tätä. :)

      Poista
    2. Oi, juustokakku on ihan mun lemppareita! Nam! <3

      Poista
    3. Kiitti kommentista Leena! ♥ Minunkin lemppareita ovat kaikki juustokakut! :) ♥

      Poista
  2. En ole kakkuihminen mutta tämä, ihan paras kakku. Löysin tän ohjeen vuosia sitten täältä. Tein taas pieneen kahvihetkeen synttärin kunniaksi, pojan perhe kävi ja poika otti välittömästi kopin ohjeesta. Neuvoin näille sivuille muitakin ohjeita katsastelemaan.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...