torstai 26. helmikuuta 2015

Gluteeniton tomaatti-kinkkupiirakka



Valmis Tomaatti-kinkkupiirakka.
 Leivoin kaksi Tomaatti-kinkkupiirakka yhdestä annoksesta hiukan pienempiin piirakkavuokiin.
Piirakkavuokieni halkaisijat ovat yllä olevassa kuvassa 24 cm ja alla olevassa kukkavuuassa 20 cm. 
Jos teette yhteen piirakkavuokaan sen halkaisija saa olla noin. 28-30 cm.



Tein piirakat pienillä muutoksilla jotka näkyvät suluissa. 
Piirakka saa kivan tvistin aurinkuivatuista tomaateista ja taikinapohjaan laitetuista yrteistä ja omenamehusta. :)
Piirakassa maistuukin kivasti aurinkokuivattu tomaatti.
Jos et tykkää aurinkokuivatun tomaatin mausta, sitä voi vähentää tai tilalle laittaa vaikkapa paprikaa tai tuoretta tomaattiia makunsa mukaan. :)



Ohje on otettu K-ruoka.fi sivulta.

Ainekset 8 annosta

2 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
1 dl perunasosejauhetta (Itse käytin Lidlin perunahiutaleita saman määrän)
1 tl leivinjauhetta
1 tl basilikaa
1/2 tl timjamia
100 g  leivontamargariinia tai voita (Itse laitoin voita)
1 dl omenatäysmehua (Ostin omenatäysmehua tetran, eli en litraa)

Täyte

n. 100 g purjoa
1 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
200 g ylikypsää saunapalvikinkkua palana 
(Itse käytin Poutun savukuutioita pussillisen jossa on 230 g)
1/2 tlk (à 200 g) aurinkokuivattuja tomaatteja
2 dl vähälaktoosista ruokakermaa tai kuohukermaa (Käytin laktoositonta kuohukermaa)
2 kananmunaa

Valmistus (30 - 60 min)

Valmista ensin täyte.
Viipaloi halkaistu, huuhdottu purjo.
Kuullota purjo aurinkokuivattujen tomaattien öljyssä.
Suikaloi kinkku ja tomaatit. Sekoita keskenään kerma ja munat.
Sekoita keskenään gluteeniton jauhoseos, perunasosejauhe, leivinjauhe, basilika ja timjami.
Nypi joukkoon pehmeä rasva.
Lisää nopeasti omenamehu.
Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi.
Taputtele taikina jauhojen avulla voidellun piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille.
Ripottele vuokaan purjot, kinkut ja tomaatit.
Kaada päälle munaseos.
Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 25-30 minuuttia.
(Omassa uunissani tuo 25 min. oli juuri sopiva aika piirakoiden kypsyydelle.) 

 Aurinkokuivattuja tomaattipaloja.
 Poutun savukuutioita 230 g.
 Puolivalmis massa.
 Piirakkavuuat 20 cm ja 24 cm halkaisijaltaan.
 Piirakkavuokia.
 Voideltu piirakkavuoka.
Voideltu piirakkavuoka.
 Kuivaat aineet sekaisin.
 Pehmeä voi.
  Pehmeä voi sekaan nyppimällä.
 Valmis taikina taputeltuina jauhotetuin käsin piirakkavuokiin alla olevissa kuvissa.


 Sekoitin kaikki täytteen aineet pannulla valmiiksi seokseksi.
 Valmis täytemassa.


Piirakat uunissa eli hyvin mahtui kaksi piirakkaa yhtä aikaa kypsymään.
 Valmiit kypsät piirakat.


Valmiita piirakoita.





2 kommenttia:

  1. Yritämpä tätä kautta kysellä koska ajattelen sinun tietävän paljon keliakia asioista. :onko todella mahdollista saada verohelpotusta keliakia perusteena, tuolla sivuilla joskus asiasta puhutaan ja mitä muuta tukea kelalta voi saada kuin tuon " vammaistuen", siitäkin tuolla sivuilla oli jotain puhetta. Kiitos hyvistä leivontaohjeista, täältä sain ohjeen jolla ensimmäisen kerran sain aikaiseksi hyvän glut.leivän. Jos viitsit vastata ,sähköpostini on marja-leena2@luukku.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi ja mukavaa kuulla että olet löytänyt leivonnais ohjeita täältä! ♥ Minun täytyy ikäväkseni tunnustaa etten tiedä tuosta verohelpotuksesta tai vammaistuesta, eli sinun tulisi ottaa varmaan oman yhdistyksesi tai keliakialiiton puoleen yhteyttä. :) Siellä osaavat varmasti neuvoa oikein. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...