tiistai 24. helmikuuta 2015

Tuuttipullat


 Tuuttipulla jossa täytteenä on itse tehtyä mansikkahilloa ja kermavaahtoa pursotetussa muodossa.


Tällä kertaa testiin meni Semperin - White Mix Jauhoseos 

 

Semperin Gluteeniton Jauhoseos

Semper gluteeniton jauhoseos sopii erinomaisesti leipien, pullien, korppujen ja kakkujen leivontaan. Jauhoseosta voi käyttää myös ruoanvalmistuksessa esim. kastikkeiden ja muhennosten suurustamisessa. Pääaineksena on gluteeniton vehnätärkkelys. Huom. aineksena on myös maitoa. Sen ansiosta tällä jauhoseoksella valmistuu mm.parhaat pantongit, pullat ja vaaleat leivät. Maito antaa hyvää makua ja väriä leivonnaisiin. 
 
Ainekset: gluteeniton vehnätärkkelys, rasvaton maitojauhe, sokeri, sakeuttamisaineet (E412, E464), nostatusaineet (E575, E500), kivennäisaine (rauta), vitamiinit (tiamiini, riboflaviini, niasiini, B6, foolihappo).

Pakkauskoko: 500 g

Gluteeniton pullataikina tulee tästä todella kuohkea ja maku/rakenne on hyvin lähellä aitoa vehnäpullaa! ♥
Suosittelen kaikille jotka sietävät vehnäntärkkelystä ja maitoa.


Tästä taikinasta tulee pyöreitä pullia koosta riippuen noin 24-30 kpl
Tuuttipullia tein vaan seitsemän kappaletta ja lopusta taikinasta voisokeripullia.

Ohje: 

5 dl maitoa
2 tl psylliumia 
50 g tuoretta hiivaa
2 munaa
1,5 dl sokeria
2 tl suolaa
2 tl kardemummaa
noin. 15 dl semperin mix jauhoseosta 
150 g voita tai margariinia sulatettuna

Voiteluun kananmunaa jota on ohennettu hiukan vedellä.

Murenna hiiva kädenlämpoiseen maitoon ja sekoita.
Lisää psyllium joukkoon ja anna sen turvota noin 10 min.
Sekoita munat, sokeri, suola ja kardemumma. 
Lisää jauhoja pikkuhiljaa ensin käsin vatkaten ja sitten hyvin alustaen joko käsin tai koneella.
Lisää lopuksi sulatettu voi tai margariinisula ja alusta taikina hyvin.
Leivo heti pullat (eli älä siis kohota taikinana) ja kohota ne kaksinkertaiseksi.

Vinkki kohotukseen:
Laske niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee altaseen ja laita pullat pellillä sen höyryn päälle kohomaan leivinliina päällä. Näin pullat eivät repeile ja kohoavat hyvin.
 Voitele kohonneet pullat vatkatulla kananmunalla jossa on vähän kylmää vettä seassa, sillä silloin se levittyy hyvin pullien päälle.
Ripottele päälle mantelilastuja, rouheita tai raesokeria.
Paista 225 asteisessa uunissa kunnes pullat ovat kauniin kullanruskeita ja kypsiä.
 
 Repäise foliota rullasta noin. 30 cm pitkiä paloja.
Taita se kahtia oikea reuna vasemman reunan päälle.
Käännä foliopala 90 asteen kulmaan eli taitettu puoli itseesi päin.
  Kierritä folion pala tuutin motoon.
 Käännä halutessasi tuutin reunat sisäänpäin niin että tuutin reunat ovat tasaisen pyöreitä.
 Kuvassa valmiit folio tuutit.
 Leivo taikinasta paksuhko tanko ja ota siitä isohkoja paloja.
 Kierritä taikina palasta ohut pitkä tanko ja ala kierrittämään sitä voideltujen folio tuuttien päälle tuutin pohjasta, eli kapeimmasta kohtaa vieri viereen, kunnes on kuusi kieppiä tuutin ympärillä.
Anna tuuttien kohota kaksinkertaiseksi kuuman vesihöyryn päällä leivinliinalla peitettynä.
 Voitele tuutit ja ripottele pinnalle halutessasi raesokeria, manteleita tai hienoa sokeria.
 Paista tuutit uuunin keskitasolla 225 asteessa kauniin kullan ruskeiksi.
Ota jäähtyneet foliotuutit varovasti tuuttipullan sisältä pois ja täytä pullat.
Tuuttipullat voit myös pakastaa ja sulatella tarpeen mukaan. 
 Valmis täytetty tuuttipulla, jossa täytteenä itse tehtyä mansikkahilloa ja kermavaahtoa pursotettuna.






 

2 kommenttia:

  1. Näitä on pakko tehdä! Monta tuuttia tuosta taikinasta tulisi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentista! ♥ En ole koko taikinaa vielä tuuteiksi tehnyt mutta arvioisin noin yli 20 kpl niitä tulevan. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...