perjantai 6. lokakuuta 2017

Gluteeniton Vaniljainen puolukkajuustokakku




Syksy on puolukoiden aikaa ja mä tykkään puolukoista kehitellä kaikkea maukasta. 
Tähän kakkuun käy niin pakastetut kuin tuoreetkin puolukat koska tässä käytetään liivatetta. 


Ohje:

150 g gluteenittomia digistive keksejä (muutkin gluteenittomat keksit käyvät oikein hyvin)
40 g voisulaa

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuuan pohjalle sopivan kokoinen pala.
Laita keksit ja voisula monitoimikoneeseen ja käytä konetta niin kauan kunnes seos on murumaisen tasaista. (tai murskaa ne vahvan muovipussin sisällä ja lisää voisula joukkoon.)
Taputtele seos taisaiseksi kerrokseksi leivinpaperin päälle irtopohja vuokaan ja laita se jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.

Täyte:

6 liivatelehteä 
4 dl kuohukermaa 
500 g maitorahkaa 
200g  valion viola vaniljatuorejuustoa
1 dl sokeria 
4 tl vanilliinisokeria 
3 rkl sitruunanmehua 
1 dl paseerattua puolukkasosetta

Puolukkahyytelö:

3 liivatelehteä 
3 dl paseerattua puolukkasosetta
1/2 dl vettä 
3 rkl sokeria 
2 rkl sitruunanmehua 


Tein kakun 23 cm halkaisiljaltaan olevan irtopohjavuokaan jolloin kakusta tuli korkeampi.
Jos teet 25 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuokaan siitä tulee aavistuksen matalampi ja isompi kakku eli voit tehdä kumpaan haluat. 

Laita täytettä varten liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen 10 minuutiksi. 
Vaahdota kerma, lisää rahka, sokeri ja vanillinisokeri.
Kuumenna sitruunanmehu ja liuota siihen vedestä puristetut liivatteet. 
Kaada seos rahkaseoksen joukkoon hyvin koko ajan sekoittaen. 
Survo puolukat ja paseeraa ne siivilän läpi.
Sekoita kevyesti paseerattu puolukkasose joukkoon joka saa jäädä hieman seepramaiseksi kuvioksi. 
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä kylmässä parin tunnin ajan tai yön yli.


Liota puolukkahyytelöä varten liivatteita runsaassa kylmässä vedessä 10 min. 
Lisää kattilaan vesi, sokeri ja sitruunanmehu. 
Kiehauta seos ja lisää joukkoon hyvn puristetut liivatelehdet.
Kaada seos paseeratun puolukkasoseen joukkoon ja sekoita hyvin!
Levitä puolukkaseos hyytyneen kakun pinnalle. 
Anna hyytyä kylmässä vielä noin 2-3 tuntia.
Irrota kakku vuoasta ohuella lastalla reunoista auttaen. 
Siirrä tarjoiluvadille ja koristele kakku esimerkiksi tyrnimarjoilla, puolukoilla, pursotetutulla kermavaahdolla tai marjoilla.

























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...