Tästä taikinamäärästä tulee noin 17-20 kpl sämpylöitä koosta riippuen.
Ohje:
1 l +42 asteista vettä
2 ps. kuivahiivaa
2 tl suolaa
Sekoita kuivahiivat vaalean jauhoseokseen joukkoon.
Mittaa + 42 asteinen vesi leivontakulhoon.
Lisää suola ja vaaleata jauhoseosta vähitellen koko ajan sekoittaen taikinaa.
Vaivaa lopuksi taikina yleiskoneen taikinakoukulla tai käsin 5 min.
Taikina saa olla todella pehmoista ja hiukan löysän oloista että siitä saa pehmoiset ja huokoiset sämpylät.
Nostele ruokalusikalla joko patonkipellille tai uunipellille taikina kasoja ja taputtele ne jauhotetun ruokalusikan pohjalla tai jauhotetuin käsin sämpylöiksi.
Tee kaksi viiltoa sahateräisellä veitsellä sämpylöiden pinnalle ja kohota ne leivinliinan alla lämpöisessä paikassa 45 min.
Paista 250 asteisessa uunin lämmössä keskitasolla 20 minuuttia.
Vinkki:
Nämä sämpylät sopivat makunsa ja rakenteensa ansiosta hyvin myös Hot Dog sämpylöiksi.
Vuorasin patonkipellin leivinpaperilla ja nostelin taikinaa ruokalusikalla pellin koloihin. Muotoilin jauhotetun lusikan pohjalla sämpylät soikeaksi.
Kypsät rapeapinntaiset sämpylät.
Oi, onpa herkullisen näköisiä!
VastaaPoistaItse teen gluteenittomat leivät joka viikko itselleni, mutta tuo hiiva ei valitettavasti minulle sovi...olenkin yleensä varioinut teeleivistä eri muunnoksia. :)
Kiitos ohjeesta ja lempeitä lokakuun päiviä sinne täältä Mantelilaaksosta!
Kiitti kommentistasi Mantelilaakson Susanna! ♡ Minäkin leivon itse leivät ym. Hiiva ei kaikille sovi mutta leipääkin voi tehdä leivinjauheella tai jos tekee ihan leipätaikinajuuren kuten minä teen välillä niin vaaleaa kuin tummaakin leipää niin hiivaa ei silloin tarvita yhtään missään vaiheessa ja onhan se terveellistäkin juuren tehty leipä.
PoistaHei, olisiko hiivattomaan leipään ohjetta? Miten tuo taikinajuuri tehdään? voit vastata: ginessa1972@gmail.com
PoistaHei! ♡ http://vesiperhonen.blogspot.fi/search/label/Taikinajuuret Tuosta linkistä löydät kaikki leipätaikinajuurien teko ohjeet joissa ei käytetä hiivaa ja sitten niistä juurista tehtyjä leivän ohjeita löytyy myös blogista joissa ei käytetä hiivaa. :) Voin laittaa sinulle meiliä heti kun ehdin mutta perjantaihin asti olen varattu kun ystävä tulee lomailemaan.
PoistaKiitos ohjeesta. Olivat hyviä ja nopeita tehdä.
VastaaPoistaKiitos sydäntä lämmittävästä kommentista ja oleppa hyvä! ♡
PoistaMoi, mulle käy aina joskus gluteenittomia sämpylöitä leivottaessa niin että nousevat tosi hienosti, myös uunissa, ja näyttävät aivan upeilta, mutta (myös pitkän) paiston jälkeen taikina on jotenkin kasaantunut pohjaan ja jäänyt raaksi, kuori taas noussut, eli tuloksena ilmapallo jossa pohja raaka ja kumimainen. Voisitko neuvoa miksi joskus käy näin?
VastaaPoistaKokeilen kyllä huomenna uudestaan tätä kun veikkaan että tulee todella maukkaita sämpylöitä kunhan onnistun :-)
Kiitos kommentistasi! ♡ Juuri tuon takia täytyykin paistaa sämpylät riittävän kuumassa uunissa nopeasti että vältytään noilta ongelmilta. :)
Poista