tiistai 10. lokakuuta 2017

Gluteenittomat vaaleat sämpylät






Leivonnassa käytin Virtasalmen Viljatuotteen jauhoja ja jauhoseosta koska niistä saa maukkaita leivonnaisia ja leivottavuus on todella hyvä.
Virtasalmen Viljatuotteella on nyt uudet weppi sivut joihin kehoitan jokaisen tutustumaan ja sieltä voi tilata pienten pakkauksien lisäksi 3kg ja 5kg pusseissa tuotteita. 
Siellä on myös kattava valikoima jo valmiita reseptejäkin kuvien kera. 
Tästä Virtasalmen Viljatuote linkistä pääset heidän kotisivuilleen.


Tästä taikinamäärästä leivoin 17 kpl sämpylöitä.
Avain näihin kuohkeisiin ja rapeapintaisiin sämpylöihin on löysähkö taikina, pitkä kohotus aika ja riittävän korkea uunin lämpötila.


Ohje:

1 l  + 42 asteista vettä 
2 ps. kuivahiivaa
2 tl suolaa 



Sekoita kuivahiivat kaurajauhoseoksen joukkoon. 
Mittaa + 42 asteinen vesi leivontakulhoon.
Lisää suola, kaurajauhoseos ja vaaleata jauhoseosta vähitellen koko ajan sekoittaen taikinaa.
Vaivaa lopuksi taikina yleiskoneen taikinakoukulla tai käsin 5 min.
Taikina saa olla todella pehmoista ja hiukan löysän oloista että siitä saa pehmoiset ja huokoiset sämpylät.
Nostele ruokalusikalla pellille taikina kasoja ja taputtele ne jauhotetun ruokalusikan pohjalla tai jauhotetuin käsin sämpylöiksi. 
Sämpylät saavat olla aika liiteitä (leipäsiä) sillä ne kohoaa vielä uunissa kypsyessään.
Kohota leivinliinan alla lämpöisessä paikassa 45 min. 
Pistele haarukalla sämpylöiden pinnat ja paista 250 asteisessa uunin lämmössä keskitasolla. 20 minuuttia. 



 Virtasalmen Viljatuotteella on huippu hyvät jauhot ja jauhoseokset joista on helppo tehdä taikinat ja niistä taikinoista on helppo myös leipoa niin suolaisia kuin makeitakin leivonnaisia. 







 Tässä kuvassa näette sämpylän rakenteen kuinka kuohkea se on. 














4 kommenttia:

  1. Paras gluteeniton sämpyläohje mitä olen kokeillut! Ihanan rapea kuori ja pehmeä sisus. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sydäntä lämmittävästä kommentista ja oleppa hyvä! ♡ Nämä sämpylät ovat kyllä todella maukkaita minunkin mielestä. :)

      Poista
  2. Kokeilin tehdä tästä samasta taikinasta pikkupizzoja ja tomaatti-mozzarellaleipiä. Tuli tosi hyviä! Eka kerralla vaan tuli hieman tummia, kun paistoin samassa lämpötilassa sämpylöiden kanssa. Toisella kerralla pudotin lämpötilaa hieman ja lopputulos oli paljon parempi 😊 tomaatti-mozzarellaleivät tein siten, että tein littania leipäsiä(vähän paksumpi kuin pizzataikina), annoin kohota n. 20min, laitoin päälle pestoa, mozzarellajuustoa ja kirsikkatomaatin puolikkaita. Annoin vielä hetkisen kohota ennen paistoa. Nam!
    T. Edellisen kommentin anonyymi 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emilia kommentista! ♡ Vastaus tulee myöhässä koska en ole huomannut kommentiasi aikaisemmin harmi. :( Juuri noin rohkeasti kokeilemalla taikinasta voi tehdä muutakin kuin sämpylöitä kuten sinä olet tehnyt! Pikkupzzat ja tomaatti-mozzarellaleivät kuullostvat todella herkulliselta! 😋👍

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...