tiistai 11. marraskuuta 2014

Gluteenittomat Vatruskat



  Pohjois-Karjalaiset Vatruskat
 
Perunataikina:

1,5kg kuorittuja perunoita
 
1 ½ dl vaaleaa jyttejauhoa tai tummaa jyttejauhoa
1kpl kananmunaa
0,5 rkl suolaa

Täyte:
 1,5dl puuroriisiä.

Keitä riisit kypsäksi suolalla maustetussa vedessä noin 30-40 min.
Siivilöi vesi pois ja laita riisit takaisin kattilaan jonka joukkoon lisää voita noin 25g.
Keitetyt perunat survotaan tai soseutetaan yleiskoneella.
Lisää kananmuna, suola ja jauhot joukkoon.
Sekoita taikinaksi.
Leivo taikinasta paksuhko pötkö ja leikkaa se paloiksi.
Pyöritä niistä käsissä pyöreitä "pullia" ja taputtele ne leivinpöydällä tai alustalla jauhojen kanssa litteiksi kakkaroiksi.
Laita kakkaran toiselle reunalle riisitäytettä.
Taita toinen reuna päälle.
Sulje reunat tiiviiksi lautasen reunalla rullaten tai ihan sormenpäillä painellen.
Paista puolikuun muotoisia vatruskoita 225 - 250C* n. 15-20min.
Voitele voisulalla ja tarjoa munavoin kanssa lämpimänä.

Sopivat hyvin pakastettaviksikin.


Vinkki:

Tein tällä kertaa vatruskat muotilla, eli otin muotin pohjalla kaulitusta taikinasta pyörylän jonka laitoin muotin sisäpuolelle.
Riisitäytettä pyörylän päälle ja muotti kiinni.  






 

 Jyttejauhot ovat tämän näköisissä pusseissa.


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...