maanantai 10. marraskuuta 2014

Marja-sitruunarahka piirakka

Käytin piirakkapohjaan Semperin gluteenittomia kaurahiutaleita ja hienoa jauhoseosta joita sain syksyllä testattavaksi varten. ♥

 Piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28-30 cm, noin 10:lle

Pohja:

½ dl pullomargariinia tai sulatettua rasvaa
1 dl kuohukermaa
1 muna
1 dl sokeria
2 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
1½ dl semperin kaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
       
Päälle:

n. 4 dl vadelmia, mansikoita, mustikoita, herukoita, puolukoita

Rahkaseos:

1 prk sitruuna rahkaa
1 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria

Sekoita rasva, kerma ja muna.
Lisää sokeri ja jauhot, joihin on sekoitettu kaurahiutaleet, vaniljasokeri ja leivinjauhe.
Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun (voit tehdä leivityksen myös kaurahiutaleilla) vuoan pohjalle ja reunoille.
Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla ensin 10 min.
Sekoita rahkaseoksen ainekset.
Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle vadelmat, mustikat ja rahkaseos.
Jatka paistamista 20-30 min kauniin väriseksi.

VINKKI: Vaihteluna rahkan tilalle voit kokeilla philadelphia-tuorejuustoa tms. tuorejuustoa.
Juuston maku sopii hyvin marjojen kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...