perjantai 28. marraskuuta 2014

Gluteenittomat Hanna-tädin kakut







 Hanna-tädin kakut ovat ihanan suussa sulavia ja rakenteeltaan hieman mureita.

56-60 kpl koosta riippuen.

Alkuperäinen ohje on minulla Kotiruoka kirjassa joka on painettu v. 1978.
Muokkasin aineosien määriä niin että sain siitä hyvin toimivan gluteenittoman reseptin.

Ohje

100  g voita
1  dl kuohukermaa
1 ½  dl sokeria
1  tl leivinjauhetta
3 dl semperin hienoa jauhoseosta
1 ½ dl perunajauhoja


Sulata voi.
Anna jäähtyä hetki.
Sekoita voisulaan kerma ja sokeri.
Yhdistä jauhot keskenään ja siivilöi joukkoon.
Sekoita taikina hyvin.
Ota taikinasta teelusikalla pieniä palloja, pyörittele ne kämmenissä pyöreiksi pikkuleiviksi ja nostele leivinpaperin päälle pellille.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 min, tai kunnes kakut saavat hiukan väriä.





Hänna-tädin kakut säilyvät hyvin huoneenlämmössä tiiviissä kannellisessa rasiassa.











8 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä ja varmasti hyviä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ♥ Todella maukkaita niistä tuli ja ovat helppoja leipoa. :)

      Poista
  2. Mitä voisi laitta nesteeksi tuon kerman tilalle,maito pohjaiset tuotteet ei sovi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käviskös esim. soijakerma? ♥ Moni on laittanut sitä ja taikinan rakenne ei ole siitä kärsinyt. :)

      Poista
  3. Millä voisi korvata perunajauhon? Yksi syöjistä on peruna-allergikko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laita vaan tuota semperin jauhoja sen verran enempi niin saa peruna-allergikkokin syödä. ♥

      Poista
  4. Hyviä Hannatätejä, helppo ohje. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentista! ♥ Mukava kuulla että ovat onnistuneet. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...