Ohjeen tähän voitaikinaan olen ottanut Kinuskikissan sivuilta ja muokannut sen gluteenittomaksi.
Käytin leivonnassa Semperin fin mixin hienoa jauhoseosta jossa ei ole vehnäntärkkelystä!
Paketti on tämän näköinen.
Tästä taikinasta tulee mureita leivoksia tai joulutorttuja jotka säilyvät kannellisessa rasiassa tai muovipussissa jääkaapissa.
Itse tykkäsin näistä tortuista sen mureuden takia.
Gluteeniton Voitaikina
4 ½ dl semperin hienoa jauhoseosta
4 ½ dl semperin hienoa jauhoseosta
1 tl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
225 g voita
1 ¼ dl jääkylmää vettä
Sekoita kulhossa jauhot ja leivinjauhe.
1 tl leivinjauhetta
225 g voita
1 ¼ dl jääkylmää vettä
Sekoita kulhossa jauhot ja leivinjauhe.
(Taikina tuntuu pehmoiselta, mutta ei kannata säikähtää sillä leipoessa se jämäköityy kun kaaviloidessa tarvitse jauhoja.)
Paloittele joukkoon 125 g voita ja nypi murumaiseksi seokseksi.
Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä n. 1 cm paksuksi, tasareunaiseksi suorakaiteeksi levyksi.
Levitä loppu voi (100 g) ohuina viipaleina limittäin taikinalevyn keskelle.
Voista voi leikata ohuita siivuja esimerkiksi juustohöylällä.
Käännä molemmat sivut voikerroksen päälle.
Taita taikinalevy vielä kaksinkerroin.
Nipistä ala- ja yläreunat kiinni, jotta voi ei pursua ulos kauliessa.
Harjaa tarvittaessa kaulimisten välillä ylimääräiset jauhot pullasudilla.
Kauli levy kevyesti painaen jälleen n. 1 cm paksuksi suorakaiteeksi.
Taittele levy kolmeen osaan, tällä kertaa eri suuntaan kuin edellisellä kerralla.
Toista kauliminen ja kolmeen osaan taittelu vielä kolme kertaa.
Taittelu kannattaa tehdä eri suuntiin, jotta taikina muotoutuu tasaisemmin.
Viimeisten kaulimisten aikana voi saattaa olla lämmennyt sen verran, että taikina menee helpommin rikki ja voita saattaa pursuta ulos.
Laita rikki menneeseen kohtaan jauhoja nosta levy 15 minuutiksi jääkaappiin viilenemään.
Nosta taikina lopuksi jääkaappiin n. 15 minuutiksi ennen leipomista.
Voit tehdä taikinan valmiiksi jääkaappiin jo edellispäivänä.
Tee taikinasta torttuja ja paista 200 asteessa 10-15 minuuttia.
Vinkki
Paloittele joukkoon 125 g voita ja nypi murumaiseksi seokseksi.
Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä n. 1 cm paksuksi, tasareunaiseksi suorakaiteeksi levyksi.
Levitä loppu voi (100 g) ohuina viipaleina limittäin taikinalevyn keskelle.
Voista voi leikata ohuita siivuja esimerkiksi juustohöylällä.
Käännä molemmat sivut voikerroksen päälle.
Taita taikinalevy vielä kaksinkerroin.
Nipistä ala- ja yläreunat kiinni, jotta voi ei pursua ulos kauliessa.
Harjaa tarvittaessa kaulimisten välillä ylimääräiset jauhot pullasudilla.
Kauli levy kevyesti painaen jälleen n. 1 cm paksuksi suorakaiteeksi.
Taittele levy kolmeen osaan, tällä kertaa eri suuntaan kuin edellisellä kerralla.
Toista kauliminen ja kolmeen osaan taittelu vielä kolme kertaa.
Taittelu kannattaa tehdä eri suuntiin, jotta taikina muotoutuu tasaisemmin.
Viimeisten kaulimisten aikana voi saattaa olla lämmennyt sen verran, että taikina menee helpommin rikki ja voita saattaa pursuta ulos.
Laita rikki menneeseen kohtaan jauhoja nosta levy 15 minuutiksi jääkaappiin viilenemään.
Nosta taikina lopuksi jääkaappiin n. 15 minuutiksi ennen leipomista.
Voit tehdä taikinan valmiiksi jääkaappiin jo edellispäivänä.
Tee taikinasta torttuja ja paista 200 asteessa 10-15 minuuttia.
Vinkki
Tästä taikinasta voi tehdä leivoksia joiden päälle voi laittaa esim. hilloa ja vaniljagreemiä tai joulutorttuja .
Tällä kertaa tein pelkkiä laukkutorttuja muotin avulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti