maanantai 17. marraskuuta 2014

Gluteeniton täysjyväinen hedelmäleipä





Sain syksyllä testattavaksi Vuohelan Herkun Farina tuoteperheen tuotteita, joista testiin meni ekaa kertaa Täysjyväleipä jauhoseos.



Leivoin leivän aika pitkälti perus reseptillä, mutta lisäsin hedelmiä, mantelia ja pellavansiemen rouhetta taikinan joukkoon.
Leivästä tuli erittän pehmoinen ja hyvänmakuinen jossa on rapea kuori! ♥


 Ohje:

25 g hiivaa
3,5 dl vettä
annos täysjyväleipäjauhoseosta (350 g)
1 rkl juoksevaa margariinia
1 rkl pellavansiemen rouhetta
6 kpl kuivattuja aprikoosi kuutioita
½ dl rusinoita
10 kpl manteleita pieninä paloina

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
Lisää leipäjauhoseos, pellavansiemenrouhe ja sekoita tasaiseksi.
Anna seoksen turvota 10 min.
Lisää joukkoon pilkotut hedelmät ja mantelit.
Lisää margariini ja sekoita voimakkaasti sähkövatkaimella tai yleiskoneessa 2 - 3 min.
Taikina saa muistuttaa puuroa.
Laita taikina vuokaan (1 - 1,5 l), peitä ja anna nousta lämpimässä noin. 30 min.
Paista 200 °C:ssa noin 40 min.

Vinkki!

Voit lisätä taikinaan 1 dl auringonkukansiemeniä ja pari ruokalusikallista pellavansiemenrouhetta, niin saat kuitupitoisemman leivän.
Lisää siemeniä myös taikinan päälle ennen nostatusta.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...