tiistai 24. maaliskuuta 2015

Gluteeniton Vaniljarahkatorttu




Valmis kääretorttu




Valion maustettu vaniljarahka



Ohje:

 4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl gluteenitonta perunajauhoa

1 tl leivinjauhetta
 
Väliin:
 
Persikka, mango, appelsiini, lakka, kuningatar, mansikka tai vadelma hilloa tai sosetta.
Tähän käy erittäin hyvin myös pakastemarjat survottuna soseena jolloin ne antavat raikkaan maun.  
  

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. 
Siivilöi vaahtoon keskenään sekoitetut perunajauhot ja leivinjauhe.
Levitä taikina uunipellille ja paista +225 asteessa n. 8-10min.
Kumoa torttupohja leivinpaperin päälle.
Levitä jäähtyneelle torttupohjalle ensin vaniljarahka ja sen päälle hillo tai sose.
Kääri torttu tiukalle rullalle ja anna makuuntua muutama tunti jääkaapissa.
Tortun voi halutessaan kuorruttaa kermavahdolla, tai esim. mango, vanilja, sitruuna tai appelsiinituorejuustolla ja koristella hedelmillä, marjoilla tai trösseleillä, tai tehdä kääretorttu leivoksia joiden päälle voi pursottaa kermavaahtoa tai tuorejuustoa.

Itse laitoin ensin Vaniljarahkaa pohjalle ja omatekoista mansikkahilloa päälle.


 
Vaniljarahka

 Valmis torttupohja kumottuna ja jäähdytettynä.
  
Torttupohjan päällä vaniljarahkaa.
 

Vaniljarahkan päällä mansikkahilloa.

 Valmis kääretorttu.

Valmiita kääretorttu viipaleita. 














2 kommenttia:

  1. Hyvin on onnistunut torttu sulla. Itellä tuppaa aina pinta halkeilemaan, ehkä olen laittanut liikaa jauhoja. Kokeilen seuraavan kerran tuolla sun ohjeella. kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Emilie kommentistasi! ♥ Pinta halkeilee silloin jos taikinassa on liikaa jauhoja. :) Kun teet tuolla mun ohjeella ja mittaat tarkasti tuon määrän perunajauhoja et voi epäonnistua! ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...