2,5 dl viljatuotteen hirssijauhoja
2,5 dl maissijauhoja
1 dl hasselpähkinärouhetta
4 tl psylliumia
1 tl suolaa
1,5 tl kuivahivaa
6 dl 42 asteista vettä
Sekoita kuiva - aineet kulhossa ja mittaa joukkoon lämmin vesi.
Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se 1,5 litran leipävuokaan.
Anna kohota leivinliinan alla 30 min.
Paista 225 asteisessa uunissa noin. 45-50 min.
Kumoa kypsä leipä vuuasta ritilän päälle ja anna jäähtyä liinan alla.
Ohjeen tähän leipään katsoin Hirssijauho paketin takaa.
Leivästä tuli ihanan kuohkea, pehmeä eikä hirssin maku tullut voimakkaasti esille.
Hirssijauho kaipaa selvästi rinnalleen muita jauhoja, muuten leivästä tulee liian voimakkaan makuinen.
Ensimmäistä kertaa kokeilin hirssijauhoa, mutta se ei jää toki viimeiseksi kerraksi.
Näyttää hyvältä, täytynee kokeilla :)
VastaaPoistaKannattaa kokeilla on hyvää leipää! ♥
PoistaHyvää oli kokeilin jo
VastaaPoistaKiitos Aimo kommentista ja mukavaa kuulla että leipä on maistunut! ♥ Mukavaa joulua sinulle! ♥
PoistaKiitos hyvistä ohjeista! :-)
VastaaPoistaKiitos kommentistasi Eeva-Leena! ♡ Kiva kuulla että leipä on onnistunut ja tykkäät ohjeistani. :)
PoistaHuippu resepti tämä, on tullut tehtyä useampaan otteeseen! 5/5
VastaaPoistaKiitos mieltä lämmittävästä kommentistasi! ❤️ Ihanaa kun olet onnistunut leivän teossa!
Poista