lauantai 1. elokuuta 2015

Gluteenittomat Mansikkavanilja ja Simpukkapullat




Mansikkavaniljapullat.



Simpukkapullat.

 
Nyt on mansikka aika parhaimmillaan, eli nyt kannattaa pakastaa, tehdä mansikkahilloa ja erilaisia leivoksia ym. tuoreista mansikoista.
Minulla teki vähän erilaista pullaa mieli ja niimpä kävin torilta tuoreet mansikat ja alla olevissa kuvissa  näätte mitä kaikkea olen leiponut tänään.
 

Gluteeniton pullataikina
Simpukkapullia 24 kpl
Mansikkavaniljapullia 8 kpl

5 dl maitoa
2 tl psylliumia 
50 g tuoretta hiivaa
2 munaa
1,5 dl sokeria
2 tl suolaa
2 tl kardemummaa
noin. 14 dl semperin fin mix gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
150 g voita tai margariinia sulatettuna

Voiteluun kananmunaa jota on ohennettu hiukan vedellä.

  Murenna hiiva kädenlämpoiseen maitoon ja sekoita.
Lisää psyllium joukkoon ja anna sen hetken turvota.
Sekoita munat, sokeri, suola ja kardemumma.
Lisää jauhoja pikkuhiljaa ensin käsin vatkaten ja sitten hyvin alustaen joko käsin tai koneella.
Lisää lopuksi sulatettu voi tai margariinisula ja alusta taikina hyvin koneella 2-3 minuuttia.
Kun otat taikinaa kulhosta leivo sitä vielä leivinpöydällä jauhoissa niin että saat siitä napakan, pehmoisen taikina palan jota on hyvä kaulita ja käsitellä, ja joka ei tartu leivinalustaan kiinni.



Mansikkavaniljapullat


Ekströmsin vaniljakastikejauhe on tämän näköisessä paketissa.
 


Vaniljatäyte 



1 pussi ekströmsin vaniljakastikejauhetta
1 ½ dl kylmää maitoa
Vatkaa pussin sisältö kylmään maitoon.
Anna kastikkeen saostua 5-10 min. 

Kun teet mansikkavanilja pullia leivo napakka mutta pehmoinen tanko pullataikinasta leivinalustalla jauhoissa ja paloittele se kahdeksaan yhtä suureen osaan. 
Pyörittele palat kämmenissä pyöreiksi pulliksi, laita pellille ja paina lasin pohjalla kolo pulliin.  Kohota niitä kuuman vesihöyryn päällä tai huoneen lämmössä leivinliinan alla kaksinkertaiseksi.
Voitele pullien reunat hyvin, laita reunoille raesokeria ja laita vaniljatäytettä noin ruokalusikallinen jokaisen pullan koloon.
Paista 225 asteisessa uunissa kunnes pullat ovat kauniin kullanruskeita ja kypsiä.
Poista mansikoista kannat ja viipaloi ne valmiiksi lautaselle.
Anna pullien jäähtyä hetken ennen kuin laitat vaniljatäytteen päälle mansikka viipaleita.
Keitä sokeriliemi hyytelösokerista joka on tämän näköisessä paketissa. 





Sokeriliemi 
 
1 dl vettä
½ dl dansukker hyytelösokeria. 
Kiehauta vesi kattilassa.
Lisää hyytelösokeri vähitellen kokoajan hyvin sekoittaen.
Kiehauta uudelleen ja anna jäähtyä, välillä sekoittaen, kunnes liemi selvästi paksunee.
Levitä sokerilientä ruokalusikalla mansikoiden ja vaniljatäytteen päälle. 

Simpukkapullat

 
Kun teet simpukkapullia leivo taikinaa jauhoissa leivinalustalla napakaksi, pehmoiseksi ja kaaviloi siitä suorakaiteen muotoinen levy.
Levitä levylle tasaisesti pehmoista voita ja ripottele päälle sokeria ja kanelia.
Kääri levy mahdollisimman tiukaksi rullaksi.
Leikkaa rullasta noin 5-6 cm pitkiä paloja.
 Leikkaa terävällä veitsellä tai saksilla kaksi viiltoa jokaiseen palaan, melkein pohjaan saakka. 
Taita oikeanpuoleinen leikattu halkio auki niin että pulla aukeaa simpukaksi.
Kohottamisen jälkeen voitele pullan reunat vatkatulla kananmunalla.
Ripottele päälle joko hienoa sokeria tai raesokeria.
Paista 225 asteisessa uunissa kunnes pullat ovat kauniin kullanruskeita ja kypsiä.

Vinkkejä

Hyvä ja helppo vinkki pullien ym. leivonnaisten kohotukselle on se, että laittaa tiskialtaan reiluun puoleen väliin asti niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee, ja pelti sen päälle kohotettavien leivonnaisten kera ja leivinliina pellin päälle.  Lämmin höyry kohottaa pullat kauniiksi eikä ne silloin repeile niin helposti.



Simpukkapullat kohoamassa kuuman vesihöyryn päällä.


 Kypsät vaniljapullat.
 

Kypsät Simpukkapullat.
 




 Mansikkavaniljapullat.








Mansikkavaniljapulla.




















2 kommenttia:

  1. Olipa hyviä mansikkavaniljapullia,ei tullut kyllä näin kauniita, mutta maku ratkaisee.Seuraavaksi teen simpukkapullia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! ♥ Mukava kuulla että pullat ovat maistuneet hyvälle ja maku on aina se tärkein! :) Työ tekijäänsä neuvoo... Simpukkapullat ovat minusta niin kauniita ja täytteitä voi vaihdella mielensä mukaan.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...