Vuohelan Herkun Farina tuoteperheeltä on tullut markkinoille kolme uutta jauhoseota, eli pizza- ja piirakkapohjaseos, pulla-ja munkkijauhoseos ja blinijauhoseos joita sain kokeiltavaksi jo jokin aikaa sitten.
Olin aikasemmin testannut erittäin hyvin tuloksin jo pulla-ja munkkijauhoseosta josta leivoin erilaisia pullia ja erittäin maukkaita munkkeja joiden ohjeet löytyvät blogistani.
Vuohlen Herkun Farinan kaikki jauhoseokset löytyvät täältä. Gluteenittomat Farina jauhoseokset
Tänään päätin leipoa pizzaa päivälliseksi, mutta muutin ohjetta helpommaksi ja tein taikinasta pikkupizzoja.
Käytin pakkauksessa olleesta jauhoseoksesta vaan puolet ja toisen puolen jätin seuraavaa testailua varten.
Jauhoseoksesta sai helposti leivottua taikinan, pizzapohjat ja niistä tuli oikein maukkaita pizzoja!
Pizza pohjat olivat myös rapeita ja ohuita.
Pizza- ja piirakkapohjaseos on
Gluteeniton
Maidoton
Laktoositon
Kananmunaton
Soijaton
Pakkauksen takana on ohje.
Ainesosat
riisijauho, tapiokatärkkelys, gluteeniton kaurajauho, psyllium, nostatusaineet suola, sokeri.
riisijauho, tapiokatärkkelys, gluteeniton kaurajauho, psyllium, nostatusaineet suola, sokeri.
Ohje:
7 kpl pikkupizzoja
2,5 dl farina pizza- ja piirakkapohjaseosta
5 g tuoretta hiivaa
1 1/4 osa kädenlämpöistä vettä
1/4 dl öljyä
Leipomiseen gluteenitonta jauhoja.
5 g tuoretta hiivaa
1 1/4 osa kädenlämpöistä vettä
1/4 dl öljyä
Leipomiseen gluteenitonta jauhoja.
Siihen käy esim. riisijauhot, kaurajauhot tai fin mixin hieno jauhoseos.
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää jauhot ja öljy hyvin sekoittaen vispilällä.
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää jauhot ja öljy hyvin sekoittaen vispilällä.
Anna taikinan levätä jääkaapissa 15 min.
Alusta taikinaa käsivatkaimen taikinakoukuilla tai käsin.
Leikkaa leivinpaerista uunipellin kokoinen pala.
Laita uuni 300 asteeseen ja tyhjä uunipelti sinne kuumuumaan.
Sillä aikaa kun uuni ja pelti kuumuu tee taikinasta jauhotetuissa käsissä pyöreitä pullia ja taputtele ne litteiksi tai kaaviloi pikku kaulimella pikkuisiksi pizza pohjiksi leivinpaperin päälle.
Täytä pikkupizzat haluammallasi täytteillä ja kun uuni on saavuttanut sen 300 astetta, ota kuuma pelti varovasti uunista ja liuta leivinpaperi pizzoineen pellille.
Paista 300 asteessa noin 10 min.
Laita uuni 300 asteeseen ja tyhjä uunipelti sinne kuumuumaan.
Sillä aikaa kun uuni ja pelti kuumuu tee taikinasta jauhotetuissa käsissä pyöreitä pullia ja taputtele ne litteiksi tai kaaviloi pikku kaulimella pikkuisiksi pizza pohjiksi leivinpaperin päälle.
Täytä pikkupizzat haluammallasi täytteillä ja kun uuni on saavuttanut sen 300 astetta, ota kuuma pelti varovasti uunista ja liuta leivinpaperi pizzoineen pellille.
Paista 300 asteessa noin 10 min.
Farinan Pizza-ja piirakkapohjaseos.
Kaulitut pizzapohjat.
Kaulituille pohjille laitoin tomaattipyrettä jonka maustoin pizzamausteella.
Tomaattipyreen päälle laitoin juustoraastetta.
Juustoraasteen päälle laitoin mozzerella juustosiivut.
Mozzarella juustojen päälle laitoin pieniksi leikatut serraano kinkksiivut.
Pikkupizzat juuri uunista otettuina ja kuten näette niin pohja on rapea ja kauniin kullan ruskea.
Pikkupizzat vielä ilman tuoretta rucolaa.
Pikkupizzat joiden päällä tuoretta rucolaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti