sunnuntai 2. elokuuta 2015

Gluteeniton Mansikkapiirakka





Tämän reseptin olen ottanut täältä Mustikkapiirakka, jonka muokkasin gluteenittomaksi ja laitoin tuoreita mansikan viipaleita mustikoiden sijasta. 
Muokkasin itse ohjeenkin.

Pohja:

100 g pehmeää voita tai margariinia 
1 dl hienoa sokeria
1 isoa kananmunaa
2,5 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
 
Täyte:

3 dl tuoreita tai jäisiä
mansikoita, mustikoita, vadelmia, punaherukoita ym. marjoja
½ prk maitorahkaa 
½ prk kermaviiliä
2 isoa kananmunaa
½ dl hienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi
sähkövatkaimella tai yleiskoneella.
Lisää muna voi-sokeri vaahtoon ja lopuksi jauhoseos jossa on leivinjauhe.
Sekoita lopuksi hyvin kaikki aineet sekaisin.
Voitele tai laita leivinpaperi pyöreään 27 cm halkasiltaan olevaan uunivuokaan.
Levitä taikina esim. lastalla tai lusikalla tasaisesti uunivuokaan reunoja myöten.
Poista mansikoista kannat ja viipaloi ne. 
Laita mansikkaviipaleet taikinan päälle. 
Sekoita rahka, kermaviili, munat, sokeri ja vaniljasokeri kunnolla sekaisin.
Kaada seos varovasti valutellen tasaisesti marjojen päälle.
Paista uunin alimmalla ritilällä 200 asteessa noin. 30 min.
Anna jäähtyä.

Ps. Kaksinkertaisesta annoksesta ulee pellillinen piirakkaa.

 Piirakkapohja.

 Mansikkaviipaleet piirakkapohjan päällä.

 Rahkakermaviiliseos mansikoiden päällä.

Mansikkapiirakka.

Mansikkapiirakka.
 

Mansikkapiirakkapala.
 




Mansikkapiirakka.

Mustikkavadelmapiirkka.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...