maanantai 18. helmikuuta 2013

Gluteenittomat Joulupiparit





Ohje otettu tältä sivulta: http://www.glu.fi/vinkit/gluteeniton/Gluteenittomat+joulupiparit/155/?sc=piparit

Ohjeesta tulee noin 56 piparia.

Ohje

 2tl kanelia
1tl inkivääriä
1tl pomeranssinkuorta
1tl neilikkaa
1dl sokeria (tavallista tai fariini)
1dl siirappia
100g margariinia tai voita
1 kananmuna
5,5dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
1tl ruokasoodaa


Kiehauta sokeri, siirappi ja mausteet kattilassa kokoajan sekoittaen.
Lisää hieman jäähtyneeseen seokseen huoneenlämpöinen rasva, kananmuna ja jauhot joihin on sekoitettu ruokasooda.
Sekoita taikina tasaiseksi ja laita kovettumaan jääkaappiin (mieluiten anna kovettua seuraavaan päivään).
Kaulitse taikina ohueksi levyksi kevyesti jauhotetulla pöydällä ja ota levystä muotilla pipareita (taikinan saa kaulita melko ohueksi, sillä piparit kohoavat hyvin uunissa).
Paista 200-220 asteessa noin 6 minuuttia. 
 
Paras taikina ikinä joita olen kokeillut!  
Helppo tehdä, käsitellä, leipoa ja paisto aikakin on nopea!
Näissä pipareissa on kunnon vanhan-ajan pipareiden makukin!









Tässä kuvassa näette erilaisia säilytys astioita joissa piparit säilyvät mureina ja kuivina! :)














36 kommenttia:

  1. Tekaisin tämän taikinan just jääkaappiin tekeytymään ja huomenna tarkoitus testata tekoa :) Mutta taikinakin maistui jo hyvälle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos käynnistä! ♥

      Tällä tulee ehdottomasti parhaimmat piparit mitä koskaan olen tehnyt! :)
      Kerroppa sitten miten onnistuit. ♥

      Poista
  2. Oletko käyttänyt taikinaan psylliumia? Vai tehnyt ilman "apukonsteja"? Viime vuonna kokeilemani taikina (joka oli eri kuin tämä) oli erittäin tarttuvaa ja hankalaa käsitellä. Siitä tehdyt piparit myös levisivät paistovaiheessa niin paljon, ettei niitä tunnistanut minkään muotoisiksi. Leviävätkö tämän taikinan piparit kuinka paljon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! ♥ Taikinaan ei tarvitse lisätä psylliumia ja siitä on todella helppo leipoa maukkaita pipareita. :) Piparit eivät leviä missään vaiheessa vaan tulevat virheettömiä kuten tuosta kuvastanikin näkyy. :) Mukava joulun odotus aikaa ja niitä hyvin onnistuneita ja maukkaita pipareita jouluusi! ♥

      Poista
    2. Kiitos neuvoista! Toivotaan, että nämä onnistuvat minulla viime vuotisia paremmin. :) Hyvää joulua!

      Poista
    3. Kiitos kommentistasi! ♥ Mukavaa jos neuvot ovat tulleet tarpeeseen ja toivottavasti piparit ovat nyt onnistuneet. ♥ Oikein hyvää ja rauhallista joulua! ♥

      Poista
    4. pipareista tuli täydellisiä! :) kiva kun olet jakanut tämän reseptin. rentouttavaa ja rauhaisaa joulun aikaa! :)

      Poista
    5. Mukavaa kuulla! ♥ Kaikki hyvät reseptit täytyy laittaa heti jakoon että muutkin saavat leipoa herkkuja joulupöytäänsä. :) Oikein ihanaa ja piparin tuoksuista joulua myös sinulle! ♥

      Poista
  3. Lähetin tämän ohjeesi Saksaa. Eräs fanityttö oli kovin kiinnostunut nimittäin suomalaisten perinnejoululeivonnaisista. Katsotaan mitä saa aikaan ;) Kiitos Helka ohjeista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Memmu ihanasta kommentistasi! ♥ Mukavaa kuullä että resepti on lähtenyt Saksaan asti ja minä uskon ja luotan että sieltä saatavilla jauhoilla ym. saa fanityttökin herkullisia pipareita aikaseksi. ♥

      Poista
  4. Saisikohan tämän mitenkään munattomaksikin. Eli mitä munan tilalle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! ♥ Kananmunan voit huoletta jättää taikinasta pois! Testasin ilman kananmunaa ja taikinasta tuli tosi sileitä pipareita ja hieman kovempia vaan, mutta maku oli samanlainen kuin kananmunankin kanssa. Kananmunahan tuo vaan sitä rapeutta ja pehmeyttä taikinaan.

      Poista
  5. Tein näitä tänään ja syötävän hyvää tuli:) Millanenhan näillä on säilytys aika ja missä säilyisi pisimpään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista lea-maarit! ♥ Itse säilytän ihan kannellisissa peltirasioissa tai isossa kannellisessa lasipurkissa ja säilyvät maukkaana jopa maaliskuulle asti. Säilytyspaikka mielellään kuiva eli ei kostea. Huoneenlämmössä vaikka jossakin kaapissa. Pakastaakkin voi pipareita niin halutessaan mutta ne pitää pakata tiiviisti ettei ne ota hajuja/makuja muista elintarvikkeista ja toisin päin.

      Poista
  6. Hei! Oletko kokeillut muilla jauhoilla kuin tuolla finmix:in? Jos, niin minkälaisella suhteella? Ajattelin durraa mutta pitäisiköhän olla jotain muuta joukossa...? Kiitos resepteistäsi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! ♥ Durra on aika voimakkaan makuinen, mutta muiden jauhojen esim. perunajauhojen tai maissijauhojen kanssa maku ja rekenne tulee parempi. :) Durraa olen käyttänyt pelkästään muiden jauhojen ohella patonkeihin ja pipareita olen tehnyt sekä semperin että schärin jauhoseoksiin. Suhdetta en ala arvuutteleemaan ettei piparisi mene piloille.

      Poista
  7. Heissan :) voiko tästä taikinata leipoa piparkakkutalon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) ensimmäistä kertaa leipomassa gluteenittomasta taikinasta! riittääkö tämä taikina 2 piparkakkutaloon?

      Poista
    2. Kiitos kommentista! ♥ Ei riitä eli leivo suosilla kaksinkertainen annos piparitaikinaa ja käytä jauhoja leivonnassa että taikina on napakka. Leikkaa taikinasta ohuet osat, niin talo pysyy hyvin kasassa. :) Toinen vaihtoehto on jättäää kananmuna pois takinasta niin silloin siitä talosta tulee kovempi ja niitä talon osia on helpompi käsitellä. :)

      Poista
  8. Kiitos kaunis selkeistä ohjeista <3 Ihanaa joulun aikaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä ja oikein ihanaa joulun aikaa sinulle! ♥

      Poista
  9. Kiitos ohjeesta ja hyvää joulun aikaa.

    VastaaPoista
  10. Heips, kertoisitko tuleeko tällä reseptillä rapeita vai pehmeitä pipareita - kiitos!?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentistasi! ♥ Täällä ohjeella tulee mureita ja maukkaita pipareita ja jos jättää kananmunan pois taikinasta tulee hiukan kovempia ja napakampia pipareita. :)

      Poista
  11. Paras pipruohje ikinä!!! Tein ilman munaa ja koostumus on taloa ajatellen just eikä melkein. Kiitos mahtavasta ohjeesta!!!! Terv. Mirri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mieltä lämmittävästä kommentista Mirri! ♥ Upeaa kuulla että koostumus on onnistunut! :) Ajattelin että täytyy ihan ohjeeseenkin kirjoittaa että jättäkää kananmuma pois taikinasta jos teette piparitaloja niin osat kestää varmasti kasaamisen ja syönninkin vielä. ;)

      Poista
  12. Mikä lie oli taikinassa vikana, kun pinta halkeili melko paljon uunissa. Ja piparit myös kyllä levisivät. Tein kaksinkertaisen taikinan. Taikina tuntui melko pehmeältä ja sai lisätä runsaasti jauhoja kun kauli, taikina tarttui silikonialustaan todella helposti. Hyvänmakuisia kuitenkin, vaikka ei niin nättejä :) Tekisi mieli ottaa uusiksi, mutta tuossa määrässä on jo ihan tarpeeksi syömistä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! ♥ Itse olen tehnyt jo monet erät pipareita niin että teen kaksinkertaisen taikinan ja mittaan ihan ohjeen mukaan semperin fin mixin jauhoseosta. Taikina on ollu napakan pehmoista aina ja jähmettyy kylmässä. Kun otan taikinaa vaivaan sitä vielä jonkin aikaa jauhoissa ja aina ovat piparit onnistuneet. :) Jos pipareiden pinta halkeilee se on merkki liian vähästä tai liian paljosta jauhomäärästä. Taikina saa olla aika jämäkkää leipoessa ja ensin kannattaa paistaa ne muutamat koe piarit ja jos leviävät/halkeilevat niin jauhoissa leipominen auttaa asiaa! ;) Mulla on Iloleipureiden silikonialusta eikä siihen tartu taikina kun ripottelee hiukan jauhoja pohjalle. :)

      Poista
  13. Oletko kokeillut Virtasalmen Viljatuotteen vaaleilla jauhoilla? Houkuttais, kun ois ilmaiset postitkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! ❤️ En ole kokeillut vielä kun on karkeaa se jauhoseos ja turpoaa paljon niin pitäisi tehdä todella pieni koe annos piparitaikinaa jos sattuu että epäonnistuu...

      Poista
    2. Olen tehnyt Virtasalmen vaal. jauhoilla pullaa, mutta en ole kertaakaan saanut niistä mieluisia, kun taas Durrajauhoilla tulee hyvä pullataikina, on helppo käsitellä, ikäänkuin vehnäpulla taikinaa.

      Poista
    3. Kiitos sydäntä lämmittävästä kommentistasi! ❤️ Durrajauhot ovat hyviä leivonnassa ja puuroissa mutta pullataikinaa en ole vielä uskaltanut tehdä värin ja maun takia.

      Poista
  14. Pipari ja tortuttaikinat on helppo kaulita kun vedät kaulimella päälle sukkahousujen sääriosan tai polvisukan kireäksi ja kauliminen onnistuu ilman jauhoja. Olen tällä ohjeella tehnyt jo yli 40 vuotta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos kommentistasi! ❤️ Kiitos vinkistä! ❤️ Minulla on tarttumaton liukas pinta kaulimessa niin siihen ei tartu ilman jauhojakaan.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...