12-14 kpl
5 dl maitoa tai vettä
2 tl psylliumia
2 tl suolaa
2 tl sokeria
2 ps kuivahiivaa
2 dl semperin kaurahiutaleita
3 dl provenan kauraleipäseosta
3 dl semperin grov mixiä
½ dl voi tai margariini sulaa
Lisää psyllium 42 asteisen maidon tai veden joukkoon ja anna turvota noin. 10 min.
Lisää suola, sokeri, kaurahiutaleet, provenan jauhot, kuivahiiva ja voi tai margariini sula.
Lisää semperin jauhot vähitellen ja alusta taikina hyvin joko yleiskoneella tai käsin.
Taikina saa jäädä pehmoiseksi.
Laita grov mixiä kulhon pohjalle.
Nostele ruokalusikalla palloja jauhojen sekaan.
Pyörittele jauhotetuissa käsissä soikeita tai pyöreitä sämpylöitä.
Anna sämpylöiden kohota lämpimässä vedottomassa paikassa leivinliinan alla tai kuuman vesihöyryn päällä noin. 20-30 min.
Paista 225 asteisessa uunin lämmössä 15-20 min.
5 dl maitoa tai vettä
2 tl psylliumia
2 tl suolaa
2 tl sokeria
2 ps kuivahiivaa
2 dl semperin kaurahiutaleita
3 dl provenan kauraleipäseosta
3 dl semperin grov mixiä
½ dl voi tai margariini sulaa
Lisää psyllium 42 asteisen maidon tai veden joukkoon ja anna turvota noin. 10 min.
Lisää suola, sokeri, kaurahiutaleet, provenan jauhot, kuivahiiva ja voi tai margariini sula.
Lisää semperin jauhot vähitellen ja alusta taikina hyvin joko yleiskoneella tai käsin.
Taikina saa jäädä pehmoiseksi.
Laita grov mixiä kulhon pohjalle.
Nostele ruokalusikalla palloja jauhojen sekaan.
Pyörittele jauhotetuissa käsissä soikeita tai pyöreitä sämpylöitä.
Anna sämpylöiden kohota lämpimässä vedottomassa paikassa leivinliinan alla tai kuuman vesihöyryn päällä noin. 20-30 min.
Paista 225 asteisessa uunin lämmössä 15-20 min.
Heippa!
VastaaPoistaLöysin blogiisi ja aion ehdottomasti kokeilla uusia juttuja. Perheessäni mies ja poika ovat keliaakikkoja, uudet reseptit aina tervetullutta. :)
Hei Kaisa! ♥
PoistaMukava kuulla että löysit blogini ja saat uusia hyviksi havaituja ja testattuja reseptejäni. :) Suurimman osan resepteistäni olen itse ideoinut ja kehitellyt. :)
Toinen sämpyläohjeesi testattu ja jälleen tuli täyden kympin sämpylöitä! Iso kiitos mahtavista ohjeista! :)
VastaaPoistaOmpas mukavaa kuulla että sänpylät ovat onnistuneet ja ohjeet ovat mieluisia! ♥
PoistaAivan huippu juttu tämän sinun blogi. Täältä löytyy aina..nytkin kaurasämpylät tulossa.
VastaaPoistaTuhannet kiitokset kommentistasi kipa! ♥ Mukavaa kuulla että tykkäät blogistani ja löydät mieluisia ohjeita täältä. ♥
PoistaAivan ihania sämpylöitä tuli. Provenan hiutaleita ei ollut, mutta puuppolalaisista tuli ihan hyvät myös. Kiitos hyvistä resepteistä.
VastaaPoistaOmenapiirakkakin on testattu ja hyväksi havaittu. "Normaali pohja" ja vaniljakastike omenaviipaileden päälle. Ihanaa!!!!
t. TS
Kiitos kommentistasi joka lämmittisydäntäni! ♥ Tässä reseptissä on sama mitä kaurahiutaleita käyttää sillä kaikki ovat hyviä ja toimivat takinassa samalla tavalla. :) Mukavaa kun olet löytänyt hyviksi havaittuja reseptejä! ♥
PoistaTestissä on täälläkin,sämpylät nousemassa liinan alla. Eilen tein noita torttuja pitkän kaavan mukaan ja olihan ne parempia kun entiset. Meilläkin kohta 20v. on näitä leipomuksia tehty mutta vasta kun löysin sun reseptit, tuli oikeesti helposti hyvää!!! iloista joulun odotusta! Tuija
VastaaPoistaLämpöiset kiitokset kommentistasi! ♥ Lehtevät joulutortut vaativat aikaa, mutta lopputuloksena on sitäkin lehtevämmät ja rapeammat tortut, joita voi tarjoilla myös ei keliaakikoille. :) Kauraiset sämpylät syntyivät ihan omista ideoista ja maku tottumuksista. Tykkään näistä kun niihin saa rapsakan pinnan ja sisältä ne ovat hyvin kuohkeita ja kokonaisuus maistuva. :) Iloista joulun odotusta myös sinulle Tuija! ♥
Poista