tiistai 28. lokakuuta 2014

Gluteeniton Vaniljaomena piirakka




Posti toi jo jokin aika sitten minulle paketin Vuohelan herkulta jossa oli Farina tuoteperheeen tuotteita. ♥
 Tällä kertaa testiin meni Farinan 400g piirakkapohjaseos.




 Marjapiirakan sijaan teinkin Vaniljaomena piirakka, koska olin saanut ystävältäni omenoita.
Piirakasta tuli todella maukas  ja pohjasta hiukan mureneva, mutta kuohkean pehmoinen.
 
Piirakan tein (halkaisija 30 cm) vuokaan ja siitä huolimatta pohjasta tuli paksu eli se kohosi todella hyvin. 
Tästä piirakkapohjaseoksesta tulee uunipellillinen piirakka jos haluaa oikein ohuen pohjan!

Täytteen tein Ekströms vaniljakastike jauheesta laktoosittomaan maitojuomaan.
 



Ohje:


 2 dl juoksevaa margariinia tai sulatettua voita
2 kananmunaa
0,5 dl vettä

Lisää jauhoseokseen margariini tai voisula, kananmunat ja vesi. 
Vatkaa taikina kuohkeaksi sähkövatkaimella ja kaada piirakkavuokaan. 
Käytä joko yhtä isoa vuokaa (halkaisija 30 cm) tai kahta pienempää. 
Paista pohjaa uunin alatasolla 200 °C:ssa noin 10 min. 
Levitä sen jälkeen vaniljakastike piirakkapohjan päälle ja omenalohkot.
Ripottele omenalohkojen päälle kanelia ja sokeria maun mukaan.
Jatka paistamista vielä noin 30 min.

 Täyte:

paksuhkoa vaniljakastiketta
kuorittuja omena lohkoja
sokeria ja kanelia

Vatkaa yhden pussin sisältö 2½ dl kylmää maitoa tai maitojuomaa.
Anna kastikkeen seistä 5-10 min ja levitä se esikypsytetyn piirakkapohjan päälle.

 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...