maanantai 18. helmikuuta 2013

Gluteeniton Lanttulaatikko






2 lanttua (runsas 1kg)
1/2 l vettä
1 rkl suolaa
1 dl  gluteenittomia korppujauhoja esim. moilas gluten-freen
2 dl kermamaitoa tai kermaa
1 muna
2-3 rkl siirappia
1/2 tl kanelia
(1/4 tl valkopippuria)
(1/4 tl muskottipähkinää)

pinnalle: korppujauhoja ja voinokareita tai voisulaa.

Kuori ja paloittele lantut.
Keitä ne pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä.
Jos keitinlientä jää niin ota se talteen.
Soseuta lantut monitoimikoneessa, sähkövatkaimella tai sauvasekoittimella.
Lisää kermamaidossa turvonneet korppujauhot, muna ja mausteet
Lisää tarvittaessa keitinlientä jos näyttää siltä että seos on liian paksua.
Se saa olla tasaisen pehmeää.
Kaada seos voideltuun vuokaan tai foliovuokiin ja ripottele pinnalle korppujauhoja.
Koristele teelusikalla pinta kauniiksi ja lisää joko voinokaraita tai voisulaa päälle.
Paista 175 asteessa 1 - 1/2 tuntia riippuen uunin tehokkuudesta.

Tästä annoksesta tulee 3 kpl 1/2 litran foliovuuallista laatikkoa.
Voit pakastaa seoksen myös raakana ja kypsentää sen vasta jouluaattona.
Ps. Paljon muitakin reseptejä olen kokeillut ja tämän parhaaksi havainnut.
Juhliin ym. teen aina tällä ohjeella ja hyvää tulee! 





















7 kommenttia:

  1. Kaneli ei oikein sovi tuohon, ei maistunut hyvälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! ♥ Kanelin kanssa täytyy olla varovainen ettei liikaa laita sitä. :) Itse tykkään kovasti kanelin pienestä säväyksestä lanttulaatikossa, mutta se ei saa maistua läpi itse lanttulaatikon. :) Kanelin toki voi jättää poiskin. :)

      Poista
  2. Lanttulaatikon voi imellyttää samaan tapaan kuin imelletyn perunalaatikonkin.

    Imelletty perunalaatikko tai lanttulaatikko

    2 kg perunoita tai lanttuja
    1 dl vehnäjauhoja
    0,5 l maitoa
    2 tl suolaa
    50-100 g voita

    Kuori perunat tai kuori lantut ja pilko reiluiksi kuutioiksi.

    Keitä perunat tai lantut kypsiksi vähässä suolattomassa vedessä.

    Soseuta perunat tai lantut keitinveteen. Lisää tarvittaessa kuumaa vettä. Soseen tulee olla jäykähköä muusia. Jäähdytä 75 asteiseksi.

    Sekoita 75 asteiseen soseeseen jauhot.

    Peitä astia kannella ja anna imeltyä sähköuunissa 70 asteessa 1-3 tuntia. Imeltymisen loppuvaiheessa laske lämpö 65 asteeseen ja imellä 1-3 tuntia. Katkaise virta uunista. Imellystä voi jatkaa uunin jäähtyessä muutaman tunnin.

    Sekoita pari kertaa imeltymisen aikana.

    Lisää soseen joukkoon suola, sulatettu voi ja maitoa niin paljon, että soseesta tulee puuromaista velliä. Jätä lanttulaatikko sen verran kiinteäksi että pintaan voi tehdä koristekuvioita. Lisämakeutusta ei tarvita. Voit tässä vaiheessa maustaa soseen.

    Kaada perunasose tai laanttusose voideltuun uunivuokaan. Pinnalle korppujauhoa ja voinokareita

    Paista perunasosetta tai lanttusosetta 120-150 asteessa 2-3 tuntia.

    On tärkeää että sose on 75 asteista kun se laitetaan uuniin imeltymään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Imelletyn lanttulaatikon voi muunnella ja maustaa samoin kuin tavallisen perinteisenkin lanttulaatikon. Siirappia voi vähentää tai jättää kokonaan pois.

      Poista
    2. Kiitos ohjeesta Imellä Oikein ja Jussille täsmennyksestä! ♡ ♡

      Poista
  3. Onko kananmuna kuinka oleellinen lanttulaatikossa? Pitäisi olla munaton laatikko, mietin onnistuuko jos vain jättää pois. Kokemusta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentista! ♡ Kananmuna sitoo hiukan massaa mut voit jättää oikein hyvin sen poiskin. :) Voi tulla hiukan löysempää vaan ei muuta...

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...