maanantai 18. helmikuuta 2013

Gluteenittomat Vhh sämpylät



Tästä ohjeesta tulee 5 kpl sämpylöitä.


2 kpl kananmunaa
2 rkl rahkaa
2 tl fiberhuskia
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl mantelijauhoa
3 rkl hirvelän gluteenitonta kypsää kaurarouhetta
1 rkl seesaminsiemeniä
150 g juustoraastetta

Vatkaa kananmunien rakenne rikki.
Lisää rahka.
Yhdistä kuivat aineet, juustoraaste ja lisää muna-rahkan sekaan.
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Tee pellille vedellä kostutetuilla käsillä  4-5 pyöreää pullaa ja anna kohota sen aikaa kun uuni kuumenee.
Paista 225 asteessa uunissa kauniin ruskeiksi. 

Maku ja rakenne on näissä sämpylöissä erittäin hyvä. :)









4 kommenttia:

  1. Näistä tuli tosi hyviä! :) korvasin vaan rahkan partaäijä-jugurtilla eikä kaapissa ollut tuotakaan kaurarouhetta, mutta laitoin sitten enempi seesaminsiemeniä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään kans tosi paljon näistä ja usein leivonkin näitä. :) Ohjetta todellakin voi muokkailla tyyliin mitä kaapista löytyy ja kiva kuulla mitä sinä olet tuohon taikinaan laittanut! :) Vois itsekkin kokeilla joku kerta tuota jugurtti juttua...

      Poista
  2. Oli 30 min uunissa ja jäi raa'aksi kuitenkin...?! ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! ♡ Mikähän siinä on ollut kun ovat jääneet raa'aksi? Mä oon kymmeniä kertoja leiponut noita ja monet kymmenet blogini lukijat eikä kellään ole jäänyt vielä raa'aksi. Teitkö ihan ohjeen mukaan kaiken?

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...