17-18 kpl Ohje: |
5 dl maitoa tai vettä
2 tl psylliumia
2 tl suolaa
2 tl suolaa
2 tl sokeria
2 ps kuivahiivaa
5 dl provenan kauraleipäseos
2 ps kuivahiivaa
5 dl provenan kauraleipäseos
½ dl voi tai margariini sulaa
Lisää psyllium 42 asteisen maidon tai veden joukkoon ja anna turvota noin. 10 min.
Lisää suola, sokeri, provenan jauhot, kuivahiiva ja voi tai margariini sula.
Lisää semperin jauhot vähitellen ja alusta taikina hyvin joko yleiskoneella tai käsin.
Taikina saa jäädä pehmoiseksi.
Lisää suola, sokeri, provenan jauhot, kuivahiiva ja voi tai margariini sula.
Lisää semperin jauhot vähitellen ja alusta taikina hyvin joko yleiskoneella tai käsin.
Taikina saa jäädä pehmoiseksi.
Laita grov mixiä kulhon pohjalle.
Nostele ruokalusikalla palloja jauhojen sekaan.
Pyörittele jauhotetuissa käsissä soikeita tai pyöreitä sämpylöitä.
Anna sämpylöiden kohota lämpimässä vedottomassa paikassa leivinliinan alla tai kuuman vesihöyryn päällä noin. 20-30 min.
Anna sämpylöiden kohota lämpimässä vedottomassa paikassa leivinliinan alla tai kuuman vesihöyryn päällä noin. 20-30 min.
Paista 225 asteisessa uunin lämmössä 15-20 min.
Sain vinkin blogistasi fb:stä, pakko kokeilla noitä sämpylöitä. Vasta todettu keliakia niin harjoitusta vaatii vielä..
VastaaPoistaKiitos kommentistasi Susanne! ♥ Nämä sämpylät onnistuvat vasta alkajaltakin ihan varmasti kun noudatat ohjetta. :)
PoistaKiitos! Törkeen hyviä sämpylöitä tuli =P Sokerin tilalta laitoin hunajaa ja grov mix:n tilalta käytin fin mix:ä.
VastaaPoistaSellainen tuli mieleen, että oletko kokeillut näiden pakastamista? Muuttuuko rakenne tai maku pakastamisen jälkeen?
Kiitos Kirsikka kommentistasi! ♥ Mukavaa kuulla että sämpylät ovat olleet törkeen hyviä. ;) Jauhoja voi muunnella ja sokerin sijasta laittaa hunajaakin kuten olet tehnyt. ♥ Pakastan aina kaikki ylimääräiset ja rakenne ja maku ei muutu pakastamisen jälkeenkään. :) Sulatan/lämmitän mikrossa ja taas on yhtä hyviä sämpylöitä kuin juuri uunista otetut. :) Huoneen lämmössäkin voi sulattaa. :)
PoistaKyllä tuli ihan parhaita sämpylöitä mitä olen saanut gluteenittomana. Tuo lusikalla kulhoon palleroitten tiputtaminen on ihan mieletön juttu. Pyörittelin muovikulhoani niin että sämpylä kieri siellä niin sepä muotoitui ihan sieväksi sämpyläksi. Pellille vain vähän litistin. Kiitos ohjeistasi kun niist on todella paljon hyötyä :)
PoistaOnpas mukava kuulla että sämpylöistä on tullut maukkaita! :) Tuo muovikulhossa kierrittely onkin helpoin tapa tehdä kauniita sämpylöitä. :)
PoistaPakko kysyä onnistuuko tuo ohje muulla jauholla ja hiutaleilla kun itsellä on myös kaura allergia ja millä ne kannattaa korvata?
VastaaPoistaKiitos kommentistasi! ❤️ Voit laittaa esim. Viljatuotteen vaalealla jauhoseoksella.
Poista