tiistai 12. elokuuta 2014

Gluteenittomat Tuulihattu rinkulat



Sain idean pursottaa Tuulihattu taikinasta rinkuloita.


Rinkulat voi joko halkaista ja täyttää tai sitten laittaa kahden rinkulan väliin täytteitä jolloin niistä saadan oikein näyttävän muhkeita ja täyttäviä. 
Tein molempia eli halkaisin ja täytin ja sitten laitoin täytettä rinkuloiden väliin.
Toiseen laitoin vaniljakerma vaahtoa ja mansikkahilloa ja toiseen vaniljakerma vaahtoa, lakka ja mansikkahilloa. 

Tällä ohjeellani tulee kahdeksan kappaletta reilun kokoisia rinkuloita.

Ohje

 2 dl vettä
100 g voita
3 munaa

Kieuhauta vesi ja voi paksupohjaisessa kattilassa.
Lisää kiehuvaan seokseen yhdellä kertaa kaikki jauhot koko ajan puuhaarukalla sekoittaen.
Keitä seosta vatkaten kunnes se irtoaa kattilan reunoista.
Lisää munat jäähtyneseen seokseen yksitellen hyvin vatkaten.
Ota taikinasta kahdella lusikalla noin ruokalusikan kokoisia nokareita pellille tai pursota pursottimella.
Paista 200 asteisesa uunissa 20 min.


Älä avaa uunin luukkua paistamisen aikana ettei tuulihatut lässähdä.
Anna tuulihattujen jäähtyä pellillä ja täytä vasta juuri ennen tarjoilua. 

Täytteeksi sopivat niin suolaiset kuin makeatkin täytteet.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...