Ohje:
5 dl piimää
50 g tuoretta hiivaa
2 tl psylliumia
2 tl suolaa
2 tl ksantaania
1 dl tummaa siirappia
½ dl pellavansiemen rouhetta
1 dl tattarijauhoja
½ dl voisulaa tai pullo margariinia
3 dl tummia jyttejauhoja
Siirappivesi:
½ dl kuumaa vettä
½ dl tummaa siirappia
½ dl tummaa siirappia
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi (37 asteista)
Lisää joukkoon hiiva ja psyllium.
Anna turvota noin 10 min. jonka jälkeen lisää suola, ksantaani, siirappi ja pellavansiemen rouhe.
Sekoita hyvin ja lisää tattarijauhot ja voi tai pullo margariini.
Alusta lopuksi jyttejauhot taikinaan joko koneella tai käsin.
Taikina saa jäädä hiukan pehmoiseksi.
Leivo leivinpöydällä jyttejauhoissa joko yksi iso pyöreä limppu tai pari vuokaleipää.
Kohota vedottomassa lämpimässä paikassa leivinliinan alla 30 min.
Pistele leivän pinta haarukalla ja voitele siirappi vedellä.
Kypsennä leipä 200 asteisessa uunissa 50-60 min.
Valele leivän pinta siirappi vedellä kolme kertaa kypsymisen aikana ja lopuksi vielä kun olet ottanut leivän uunista pois.
Erittäin maukas ja pehmoinen leipä. :)
Sinä se jaksat vaan taikoa esille näitä lapsuuteni herkkuja ja vielä uusioversiona (G) ... kiitos taas ;)
VastaaPoistaKiitos komentistasi! ♥ Nämä lapsuus ajan leivonnaiset ne vasta hyviä ovatkin. :) Olen lapsesta asti leiponut ja tykkään leipoa ja ideoida uusia reseptejä. :) Keliakiani myötä olen vanhoja hyviä reseptejä muuttanut gluteenittomiksi ja kokeillut eri jauhoseoksia, millä saa parhaan rakenteen leivonnaisiin ja hyvän maun esille. :)
PoistaTämähän varmasti kävisi joululimpusta!
VastaaPoistaHei Henna ja kiitti kommentistasi! ♡ Tämä käy oikein hyvin joulupöytään! :)
PoistaHei. Lueskelin ohjeita jotka tuntuvat tosi hyviltä. Täytyy kokeilla! Kiitos!
VastaaPoistaKiitos kommentistasi ja oleppa hyvä! ❤️ Tämä on erittäin hyvä ja maukas limppu ja tämän voi tehdä myös vuokaleiväksi jos haluat.
PoistaJouluksi aion tehdä. Miten säilyy tai koska olisi paras leipoa? :)
VastaaPoistaKiitos kommentistasi jonka luin liian myöhään! ♡ Toivottavasti piimälimppusi on onnistunut. :)
PoistaMikä on kun ei kohoa sisältä? Jää hyytelömäiseksi?
VastaaPoistaKiitos komentistasi! ♥ Olisko liian löysä taikina jos ei kohoa se on yleisin syy tai sitten liian pitkä kohotus...
PoistaKiitos vastauksesta ❤️
VastaaPoista