keskiviikko 6. elokuuta 2014

Gluteeniton Piimälimppu




Ohje: 
 
5 dl piimää
50 g tuoretta hiivaa
2 tl psylliumia
2 tl suolaa
2 tl ksantaania
1 dl tummaa siirappia
½ dl pellavansiemen rouhetta
1 dl tattarijauhoja
½ dl voisulaa tai pullo margariinia
3 dl tummia jyttejauhoja

Siirappivesi:

½ dl kuumaa vettä
½ dl tummaa siirappia

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi (37 asteista)
Lisää joukkoon hiiva ja psyllium.
Anna turvota noin 10 min. jonka jälkeen lisää suola, ksantaani, siirappi ja pellavansiemen rouhe.
Sekoita hyvin ja lisää tattarijauhot ja voi tai pullo margariini.
Alusta lopuksi jyttejauhot taikinaan joko koneella tai käsin.
Taikina saa jäädä hiukan pehmoiseksi.
Leivo leivinpöydällä jyttejauhoissa joko yksi iso pyöreä limppu tai pari vuokaleipää.
Kohota vedottomassa lämpimässä paikassa leivinliinan alla 30 min.
Pistele leivän pinta haarukalla ja voitele siirappi vedellä.
Kypsennä leipä 200 asteisessa uunissa 50-60 min.
Valele leivän pinta siirappi vedellä kolme kertaa kypsymisen aikana ja lopuksi vielä kun olet ottanut leivän uunista pois.

Erittäin maukas ja pehmoinen leipä. :)

 










4 kommenttia:

  1. Sinä se jaksat vaan taikoa esille näitä lapsuuteni herkkuja ja vielä uusioversiona (G) ... kiitos taas ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos komentistasi! ♥ Nämä lapsuus ajan leivonnaiset ne vasta hyviä ovatkin. :) Olen lapsesta asti leiponut ja tykkään leipoa ja ideoida uusia reseptejä. :) Keliakiani myötä olen vanhoja hyviä reseptejä muuttanut gluteenittomiksi ja kokeillut eri jauhoseoksia, millä saa parhaan rakenteen leivonnaisiin ja hyvän maun esille. :)

      Poista
  2. Tämähän varmasti kävisi joululimpusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Henna ja kiitti kommentistasi! ♡ Tämä käy oikein hyvin joulupöytään! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...