perjantai 1. elokuuta 2014

Luumupiirakka

 Pohjan ohje on otettu Marttojen sivuilta jonka muokkailin sopivaksi Luumupiirakalle.

3 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g voita tai margariinia

12 kpl tuoreita luumuja halkaistuna ja jaettuna kuuteen osaan.

Voitele pyöreä halkaisijaltaan noin 27 cm:n piirakkavuoka ja laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Mittaa jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja sokeri kulhoon.
Paloittele sekaan kylmä rasva.
Sekoita nopeasti murumaiseksi seokseksi.
Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Levitä luumuviipaleet taikinan päälle.
Paista noin 25-30 minuuttia.
Ripottele kuuman piirakan päälle sokeria ja kanelia.
Anna piirakan jäähtyä ja tekeytyä ennen tarjoilua.



Pohjasta tuli ihanan ohut ja pehmeän rapsakka, eli juuri sellainen kun halusin sen tulevankin.  
Tarjoa piirakka esim. jäätelön tai kermavaahdon kanssa jossa on sokeria ja kardemummaa. 


4 kommenttia:

  1. Hei, tulin etsiskelemään tuoreista luumuista tleivottavaaa piirakkaa, ja löysin tämän. Sitä aion kokeilla, ja jos jaksan ja muistan, tulen myöhemmin kertomaan, miten se maistui tämän illan palaveriin osallistujille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiiitti kommentistasi Paula! ♥ Yllätyin itsekkin miten hyvää tuosta piirakasta tuli. :) Toivottavasti piirakka onnistuu ja maistuu hyvälle. :)

      Poista
  2. Hei, olipa kiva että eksyin tänne! Opiskelen ravintola-alaa ja olen ottanut sydämenasiakseni erikoisruokavaliot. Opetusravintolassamme on hyvin usein masentavia vaihtoehtoja keliaakikoille jälkiruoista ja leivistä, täältä saan paljon ideoita :) Tulen kyllä kommentoimaan joka kerran kun jotain valmistan ohjeillasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiiitti kommentistasi Karen! ♥ Erittäin hieno asia että olet ottanut sydämenasiaksesi erikoisruokavaliot! :) Mukavaa että olet löytänyt ohjeita blogistani! ♥

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...