Päivitetäämpäs resepti ajantasalle.
Vinkkejä:
Leivoin tänään tämän piirakan ja puolitin ohjeen.
Vuorasin piirakkavuuan leivinpaperilla.
Piirakkavuokani oli halkaisijaltan 24 senttiä.
Käytin kokonaisen purkin persikkaviipaleita jotka laitoin rahkan päälle enkä alle, että lopputulos olisi kauniimpi!
Pohja:
150g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl semperin fin mixin gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 prk rahkaa (250g)
1 muna
1 tl vaniljasokeria
1/4 dl hienoa sokeria
415 g ( 1 purkki ) persikkaviipaleita
Vaahdota voi ja sokeri.
Lisää muna hyvin vatkaten.
Lisää jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.
Painele
taikina jauhotetuin käsin voidellun piirakkavuuan pohjalle jonka halkaisia on (26-28 cm) ja lisää
persikkaviipaleet auringon säteen muotoiseksi taikinan pinnalle.
Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada seos persikka viipaleiden päälle.
Paista 200 asteessa noin 30 min.
Tämä alla oleva piirakka on tehty 28cm halkaisijaltaan olevaan piirakka vuokaan ja tuolla yllä olevalla ohjeella.
Tämä alla oleva piirakka on tehty 28cm halkaisijaltaan olevaan piirakka vuokaan ja tuolla yllä olevalla ohjeella.
Kiitos reseptistä tein ananaspiiraan juuri Viljatuotteen vaalea glut. Todella hyvä piiras tuli, täytyy kokeilla myös mustikoita. Kiitos
VastaaPoistaHei Eija ja kiitos sydäntä lämmittävästä kommentista! ❤ Viljatuotteella on todella hyviä jauhoja ja mukava kuulla että olet onnistunut leivonnassa! Piirakkaa voi tehdä mistä marjoista tai hedelmistä vaan itse tykkää! ;-)
PoistaMinkä kokoinen vuoka näin pieneen taikinaan?
VastaaPoistaKiitti kommentistasi! ♡ Vastaus tulee nyt myöhässä mutta tuo kuvassa oleva piirakkavuoka on halkaisijaltaan 24 centtinen. :)
PoistaKiitos reseptistä, mutta jäin kaipaamaan tarkempaa tietoa rahkan määrästä. Onko kyseessä 200g vai 400g purkki?
VastaaPoistaKiitti kommentistasi Heli V. ❤ 200 g joten täytyykin se määrä korjata ohjeeseenkin.
PoistaMiksi vuoka on vuorattu leivinpaperilla, eikö onnistu ilman?
VastaaPoistaKyselee, Raimo Sakari.
yksi lukija vastaa: itse en koskaan vuoraa, vaan voitelen vain
PoistaKiitos vinkistä.
PoistaT. Raimo Sakari
Hei Raimo Sakari ja kiitos kommentista! ♡ Minä vuoraan joskus piirakkavuuan leivinpaperilla niin ei tarvitse pestä piirakkavuokaa. :D Ei sitä muutoin tarvitse vuorata voitelu riittää. ;) Kiitos lukijalle kun vastasit Raimolle! ♡
PoistaTuo ohje kaksinkertaisena tulee ilmeisesti pellillinen piirakkaa?
VastaaPoistaKiitos kommentista! ♡ Kyllä kaksinkertaisesta annoksesta tulee pellillinen.
PoistaJos rahkan kaataa persikkaviipaleiden päälle, ne peittyvät??
VastaaPoistaKiitos kommentista! ♡ Ikävä kyllä ne tahtovat peittymään.
PoistaOlen juuri tekemässä pellillistä. Sekoitin 3 eri glut.jauhoa. Pohjataikina maistuu herkulliselle. Ihana resepti, kerran jo kokeillut.
VastaaPoistaTarja/Taipalsaari
VastaaPoistaVoiko pakastaa?
VastaaPoistaKiitos kommentistasi ja voi pakastaa! ❤️
PoistaKylläpä tuli maistuva piirakka tällä ohjeella, suuret kiitos tekijällle. Teen toistekin. Hyvää Pääsiäistä🌻
VastaaPoistaKiitos mukavasta kommentistasi! ❤️
PoistaTaikinan koostumus oli puuron ja vellin välimaastoa. Ainekset oli täysin ohjeen mukaan. Reunat vaa valu vuokaan takasin kun sain ne vaivalla siihen laitettua :( ois varmaa pitäny lisätä jauhoa näin jälkiviisaana mutta luotin ohjeeseen. Koostumuksesta ois voinu olla kuva/ pohjasta
VastaaPoistaKiitos kommentistasi! ❤️ Olen tehnyt kymmeniä ja kymmeniä piirakoita ja aina on koostumuskin onnistunut mutta kiitos vinkistä! Kun teen seuraavan kerran piirakkaa niin otan taikinasta kuvan josta näet sen koostumuksen.
Poista